Mørkokt svinenakke i peppersaus med ovnsbakte grønnsaker med persille, servert med rørte tyttebær
15-20
Glutenfri

Mørkokt svinenakke i peppersaus med ovnsbakte grønnsaker med persille, servert med rørte tyttebær

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte grønnsaker

småpoteter
Småpoteter
300 g
rotgrønnsaker i staver
Rotgrønnsaker i staver (Selleri)
300 g
bladpersille
Bladpersille
1 bunt

Mørkokt svinenakke i peppersaus

mørkokt svinenakke
Mørkokt svinenakke
350 g
peppersaus
Peppersaus (Melk, Laktose)
1 pakke

Tilbehør

rørte tyttebær
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 766 kcal
  • Fett 39 g
  • Karbohydrater 53 g
  • Protein 50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland litt finhakket hvitløk og sitronskall (kun det gule) i grønnsakene for ekstra smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte grønnsaker: Kutt potetene i to. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Fordel rotgrønnsakene utover et annet stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter. Skyll og grovhakk persillen, og bland den inn i potetene og rotgrønnsakene ved servering.
  3. Mørkokt svinenakke i peppersaus: Ha kjøttet, kraften fra pakken og peppersausen i en kjele. Kok opp under lokk, og la kjøttet trekke på lav varme i omtrent 15 minutter. Smak til med salt og pepper. 
  4. Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.