Pulled pork med bbq saus i tortillalefser med kålsalat og mais- og chipotledressing
15-20
Laktosefri

Pulled pork med bbq saus i tortillalefser med kålsalat og mais- og chipotledressing

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete

Basisvarer

  • sukker
  • olivenolje
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • pepper
  • salt

Pulled pork og tortillalefser

pulled jalapeño pork
Pulled jalapeño pork
300 g
bbq saus
Bbq saus
1 pakke
fullkornstortillaer
Fullkornstortillaer (Hvete)
4 stk

Mais- og chipotledressing

mais
Mais
1 pakke
lime
Lime
½ stk
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
chipotlemiks
Chipotlemiks
½ pakke

Kålsalat

lime
Lime
½ stk
gulrot
Gulrot
1 stk
strimlet kålsalat
Strimlet kålsalat
120 g
Sukker
½ ts
Olivenolje
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 802 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 75 g
  • Protein 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan gjerne bruke den samme aluminiumsfolien som du brukte til kjøttet, til å pakke inn tortillalefsene, hvis den er ren.

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
  2. Pulled pork og tortillalefser: Ha kjøttet og kraften fra pakken i en ildfast form, og dekk formen med aluminiumsfolie. Stek kjøttet midt i ovnen i 10 minutter. 
  3. Mais- og chipotledressing: Sil laken av maisen og skyll den. Skyll og finriv skallet fra limen (kun det grønne). Ha maisen i en skål og vend inn aiolien. Smak til med salt, pepper, chipotlekrydderet og litt limeskall.
  4. Kålsalat: Rør sammen ½ ts sukker, ½ ss olivenolje og saften fra halve limen i en skål. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern og vend gulroten og den strimlede kålsalaten inn med limedressingen. 
  5. Pulled pork og tortillalefser, fortsettelse: Pakk tortillaene inn i aluminiumsfolie. Ta formen med kjøttet ut av ovnen, og riv kjøttet fra hverandre med to gafler. Vend inn bbq sausen. Sett kjøttet tilbake i ovnen uten aluminiumsfolien og stek i 5 minutter til, sammen med tortillalefsene (se tips).
  6. Fyll tortillalefsene med kjøttet, kålsalaten og maisdressingen. Vel bekomme!