Linguine med Selbu Blå, sopp, grønne bønner og syrlig eple
20-30
Vegetar

Linguine med Selbu Blå, sopp, grønne bønner og syrlig eple

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Linguine

pasta
Pasta (Hvete)
200 g

Stekt sopp og grønne bønner

aromasopp
Aromasopp
100 g
grønne bønner
Grønne bønner
150 g

Blåmuggostsaus

lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Selbu Blå
Selbu Blå (Melk, Laktose)
⅓ stk
Vann
½ dl

Topping

grønt eple
Grønt eple
1 stk
ruccola
Ruccola
50 g
Selbu Blå
Selbu Blå (Melk, Laktose)
⅓ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 763 kcal
  • Fett 36 g
  • Karbohydrater 84 g
  • Protein 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Linguine: Tilbered ønsket mengde av pastaen som anvist på pakken. 
  2. Stekt sopp og grønne bønner: Børst soppen fri for jord, og del den i skiver. Kutt endene av de grønne bønnene, og del dem i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 2–3 minutter. Tilsett de grønne bønnene, og stek det hele videre i 2–3 minutter.
  3. Blåmuggostsaus: Ha crème fraîchen, ⅓ av blåmuggosten og ½ dl vann i en liten kjele. Bland osten, crème fraîchen og vannet godt, og varm det opp. Osten skal smelte og blande seg med crème fraîchen og vannet, slik at du får en jevn saus. Smak til med salt og pepper. La sausen stå på lav varme til resten av retten er klar. 
  4. Topping: Skyll eplet og ruccolasalaten i kaldt vann, og del eplet i små terninger. Vend den ferdigkokte pastaen inn i blåmuggostsausen, og topp pastaretten med soppen, de grønne bønnene, eplebitene og ruccolasalaten. Smuldre ønsket mengde av blåmuggosten på toppen.
  5. Restetips: Eventuelle rester av blåmuggosten kan nytes på kjeks med syltetøy.