Lun vintersalat med bakt rødbete og søtpotet, sprø grønnkål, linser og fetaost
30-40
Vegetar

Lun vintersalat med bakt rødbete og søtpotet, sprø grønnkål, linser og fetaost

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • sennep,
  • hvete,
  • rug,
  • valnøtter,
  • melk,
  • nøtter

Basisvarer

  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakt rødbete og søtpotet

søtpotet
Søtpotet
1 stk
rødbete
Rødbete
1 stk

Vintersalat

grønne linser
Grønne linser
1 pakke
appelsin
Appelsin
1 stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
spinat
Spinat
100 g
fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
100 g

Dressing

sennepsvinaigrette
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
1 pakke
honning
Honning
1 pakke
sitron
Sitron
1 stk
Olivenolje
2 ss

Sprø grønnkål og valnøtter

strimlet grønnkål
Strimlet grønnkål
50 g
valnøtter
Valnøtter (Valnøtter, Nøtter)
1 pakke

Varme brød

rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 941 kcal
  • Fett 48 g
  • Karbohydrater 98 g
  • Protein 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du bare har et stekebrett, kan grønnkålen og valnøttene stekes på samme brett som rødbeten og søtpoteten. Lag krutonger ved å kutte multibrødene i terninger og stek dem i en stekepanne med litt olje, salt og pepper i omtrent 5 minutter.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.  
  2. Ovnsbakt rødbete og søtpotet: Skyll eller skrell søtpoteten og rødbeten, og kutt dem i terninger. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og bland inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de har fått litt farge. 
  3. Vintersalat: Hell vannet av linsene, og skyll dem i kaldt vann. Skrell og kutt appelsinen i terninger. Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll spinaten. Ha linsene, appelsinen, sjalottløken og spinaten i en stor serveringsskål.
  4. Dressing: Ha sennepsvinaigretten, honningen, 2 ss olivenolje, litt salt og saften fra sitronen i en skål, og rør det godt sammen. Bland den inn i vintersalaten.
  5. Sprø grønnkål og valnøtter: Ha grønnkålen på et stekebrett med bakepapir og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnkålen i ovnen i omtrent 7 minutter. Grovhakk valnøttene og legg dem oppå grønnkålen de siste 5 minuttene av steketiden.
  6. Varme brød: Varm multibrødene i ovnen som anvist på pakken. 
  7. Vintersalat, fortsettelse: Vend rødbeten og søtpoteten inn i salaten når de er ferdig stekt. Topp med grønnkålen og valnøttene, og smuldre fetaosten over til slutt. 
  8. Vel bekomme!