30-40
Vegetar
Lun vintersalat med bakt rødbete og søtpotet, sprø grønnkål, linser og fetaost
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- sennep,
- hvete,
- rug,
- valnøtter,
- melk,
- nøtter
Basisvarer
- olivenolje
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakt rødbete og søtpotet
Søtpotet
1 stk
Rødbete
1 stk
Vintersalat
Grønne linser
1 pakke
Appelsin
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Spinat
100 g
Fetaost (Melk, Laktose)
100 g
Dressing
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
1 pakke
Honning
1 pakke
Sitron
1 stk
Olivenolje
2 ss
Sprø grønnkål og valnøtter
Strimlet grønnkål
50 g
Valnøtter (Valnøtter, Nøtter)
1 pakke
Varme brød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 941 kcal
- Fett 48 g
- Karbohydrater 98 g
- Protein 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du bare har et stekebrett, kan grønnkålen og valnøttene stekes på samme brett som rødbeten og søtpoteten. Lag krutonger ved å kutte multibrødene i terninger og stek dem i en stekepanne med litt olje, salt og pepper i omtrent 5 minutter.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Ovnsbakt rødbete og søtpotet: Skyll eller skrell søtpoteten og rødbeten, og kutt dem i terninger. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og bland inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de har fått litt farge.
- Vintersalat: Hell vannet av linsene, og skyll dem i kaldt vann. Skrell og kutt appelsinen i terninger. Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll spinaten. Ha linsene, appelsinen, sjalottløken og spinaten i en stor serveringsskål.
- Dressing: Ha sennepsvinaigretten, honningen, 2 ss olivenolje, litt salt og saften fra sitronen i en skål, og rør det godt sammen. Bland den inn i vintersalaten.
- Sprø grønnkål og valnøtter: Ha grønnkålen på et stekebrett med bakepapir og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnkålen i ovnen i omtrent 7 minutter. Grovhakk valnøttene og legg dem oppå grønnkålen de siste 5 minuttene av steketiden.
- Varme brød: Varm multibrødene i ovnen som anvist på pakken.
- Vintersalat, fortsettelse: Vend rødbeten og søtpoteten inn i salaten når de er ferdig stekt. Topp med grønnkålen og valnøttene, og smuldre fetaosten over til slutt.
- Vel bekomme!