Butter chickpeas servert med fullkornsris, kachumbersalat og frisk koriander
20-30
Glutenfri
Vegetar

Butter chickpeas servert med fullkornsris, kachumbersalat og frisk koriander

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Fullkornsris

fullkornsris
Fullkornsris
125 g

Butter chickpeas

kikerter
Kikerter
1 pakke
rødløk
Rødløk
½ stk
brokkoli- og blomkålbuketter
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
butter chicken-paste
Butter chicken-paste
1 glass
hakkede tomater
Hakkede tomater
½ boks
crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Vann
1 dl

Kachumbersalat

rødløk
Rødløk
½ stk
tomat
Tomat
1 stk
agurk
Agurk
½ stk
koriander
Koriander
½ bunt
chiliflak
Chiliflak
½ pakke

Tilbehør

koriander
Koriander
½ bunt
mangochutney
Mangochutney
1 glass
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 731 kcal
  • Fett 24 g
  • Karbohydrater 107 g
  • Protein 21 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne et par kardemommebelger eller litt karri i risen under koking for ekstra smak eller farge.

  1. Fullkornsris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Butter chickpeas: Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Skrell og grovhakk halve rødløken. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkoli- og blomkålbukettene og rødløken i 2–3 minutter, til løken er blank. Ha i butter chicken-pasten og stek videre et lite minutt. Vend inn de hakkede tomatene, crème fraîchen og 1 dl vann og la det småkoke i 3–4 minutter. Vend inn kikertene, og la småkoke videre i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper. 
  3. Kachumbersalat: Finhakk resten av rødløken. Skyll tomaten og agurken, og del de i terninger. Skyll og grovhakk korianderen. Ha tomaten, agurken, rødløken og halvparten av korianderen over i en serveringsskål. Smak til med chiliflak, salt og pepper.
  4. Tilbehør: Topp retten med resten av korianderen, og server mangochutneyen til retten.
  5. God middag!