20-30
Laktosefri
Glutenfri
Spicy grønnsakscurry med steinbit, kokos og lime, basmatiris og frisk koriander
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- soya
Basisvarer
- sukker
- soyasaus
- olje
Basmatiris
Basmatiris
125 g
Spicy grønnsakscurry med steinbit
Gul løk
1 stk
Gulrot
1 stk
Rød paprika
1 stk
Steinbitfilet (Fisk)
300 g
Kokosmelk
1 liten boks
Rød currypaste
½ pakke
Lime
½ stk
Sukker
1 ts
Soyasaus (Soya)
1 ss
Til servering
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 617 kcal
- Fett 22 g
- Karbohydrater 69 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du er veldig glad i koriander så kan stilkene finkuttes og kokes med i sausen. Resten av korianderen drysser du over retten ved servering.
- Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Spicy grønnsakscurry med steinbit: Skrell løken og gulroten. Skyll og rens paprikaen. Kutt løken i strimler, gulroten i skiver og paprikaen i mindre biter. Skyll og tørk fisken, og del den i store stykker. Varm opp en stor stekepanne til høy varme og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, eller til den er godt brunet. Løft fisken over på en tallerken.
- Spicy grønnsakscurry med steinbit, fortsettelse: Senk varmen på stekepannen til middels, og ha i litt ny olje. Stek løken, gulroten og paprikaen i omtrent 2 minutter. Tilsett kokosmelken og ønsket mengde rød currypaste. Kok opp og smak til med saften fra halve limen, 1 ts sukker og 1 ss soyasaus. Ha fisken i sausen og kok under lokk over middels lav varme i omtrent 4 minutter eller til fisken er ferdig.
- Til servering: Skyll korianderen og kutt limen i båter. Server fiskecurryen med basmatirisen, korianderen og limebåtene.