Spicy grønnsakscurry med steinbit, kokos og lime, basmatiris og frisk koriander
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Spicy grønnsakscurry med steinbit, kokos og lime, basmatiris og frisk koriander

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • soya

Basisvarer

  • sukker
  • soyasaus
  • olje

Basmatiris

basmatiris
Basmatiris
125 g

Spicy grønnsakscurry med steinbit

gul løk
Gul løk
1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
steinbitfilet
Steinbitfilet (Fisk)
300 g
kokosmelk
Kokosmelk
1 liten boks
rød currypaste
Rød currypaste
½ pakke
lime
Lime
½ stk
Sukker
1 ts
Soyasaus (Soya)
1 ss

Til servering

koriander
Koriander
1 bunt
lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 617 kcal
  • Fett 22 g
  • Karbohydrater 69 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du er veldig glad i koriander så kan stilkene finkuttes og kokes med i sausen. Resten av korianderen drysser du over retten ved servering.

  1. Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Spicy grønnsakscurry med steinbit: Skrell løken og gulroten. Skyll og rens paprikaen. Kutt løken i strimler, gulroten i skiver og paprikaen i mindre biter. Skyll og tørk fisken, og del den i store stykker. Varm opp en stor stekepanne til høy varme og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, eller til den er godt brunet. Løft fisken over på en tallerken.        
  3. Spicy grønnsakscurry med steinbit, fortsettelse: Senk varmen på stekepannen til middels, og ha i litt ny olje. Stek løken, gulroten og paprikaen i omtrent 2 minutter. Tilsett kokosmelken og ønsket mengde rød currypaste. Kok opp og smak til med saften fra halve limen, 1 ts sukker og 1 ss soyasaus. Ha fisken i sausen og kok under lokk over middels lav varme i omtrent 4 minutter eller til fisken er ferdig.    
  4. Til servering: Skyll korianderen og kutt limen i båter. Server fiskecurryen med basmatirisen, korianderen og limebåtene.