20-30
Stekt kylling i pesto og pasta i soppsaus med spinat, aromasopp og frisk eplesalat
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- vann
- soyasaus
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- salt
- olje
- pepper
Pasta i soppsaus med spinat
Linguine (Hvete)
200 g
Spinat
50 g
Soppsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Vann
½ dl
Soyasaus (Soya)
1 ss
Frisk eplesalat
Grønt eple
½ stk
Rødløk
½ stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
½ ts
Vann
½ dl
Stekt kylling i pesto
Aromasopp
100 g
Kyllingstrimler
300 g
Basilikumpesto (Egg, Melk)
1 pakke
Topping
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 776 kcal
- Fett 22 g
- Karbohydrater 86 g
- Protein 58 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du vil forenkle oppskriften så kan løken og eplet kuttes i båter som stekes med kyllingen i stekepannen.
- Pasta i soppsaus med spinat: Tilbered pastaen som anvist på pakken. Skyll og tørk spinaten.
- Frisk eplesalat: Ha 1 ss eddik, ½ ts sukker og ½ dl vann i en skål. Skyll eplet og skrell løken. Kutt løken i tynne ringer, og eplet i terninger. Vend eplet og løken i syltelaken og krydre med litt salt.
- Stekt kylling i pesto: Børst og rens soppen, og del de i fire. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen og soppen i omtrent 5 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt og godt brunet. Ta stekepannen fra varmen, og vend inn pestoen. Krydre med salt og pepper.
- Pasta i soppsaus med spinat, fortsettelse: Sil vannet av den ferdigkokte pastaen. Varm opp kjelen du kokte pastaen i til middels høy varme og ha i sausen. Skyll ut pakken med ½ dl vann og ha dette i kjelen. Kok opp og smak til med salt, pepper og 1 ss soyasaus. Vend inn spinaten og pastaen i sausen og kok raskt opp.
- Topping: Topp pastaen med kyllingen, soppen og eplesalaten, og riv over Grana padanoosten. God middag!