Bánh Xèo: Tynne vårløkspannekaker med soyaglasert tofu, asiatisk gulrotsalat og chilimajones
35-45
Laktosefri
Vegetar

Bánh Xèo: Tynne vårløkspannekaker med soyaglasert tofu, asiatisk gulrotsalat og chilimajones

Disse sprø vietnamesiske pannekakene lages tradisjonelt av rismel, og fylles med svin og reker. I vår vegetarversjon fyller vi dem med marinert tofu.

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • hvetemel
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olivenolje
  • sukker
  • salt
  • olje
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)

Tynne vårløkspannekaker

vårløk
Vårløk
½ pakke
kokosmelk
Kokosmelk
1 liten boks
egg
Egg (Egg)
2 stk
maisstivelse
Maisstivelse
1 pakke
Vann
2½ dl
Hvetemel (Hvete)
1½ dl

Asiatisk gulrotsalat

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
koriander
Koriander
1 bunt
rød chili
Rød chili
1 stk
finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Olivenolje
1 ss

Soyaglasert tofu

tofu
Tofu (Soya)
1 pakke
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke

Tilbehør

agurk
Agurk
½ stk
peanøtter
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 945 kcal
  • Fett 63 g
  • Karbohydrater 56 g
  • Protein 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt agurken i lange bånd med en potetskreller eller mandolin, og rull den og korianderen inn i pannekakene med resten av fyllet.

  1. Tynne vårløkspannekaker: Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Ha vårløken og kokosmelken i en bolle. Skyll ut kokosmelkboksen med 2½ dl vann, og ha vannet i bollen. Pisk inn eggene, maisstivelsen og 1½ dl hvetemel. Krydre pannekakerøren med litt sukker og salt.    
  2. Asiatisk gulrotsalat: Bland 2 ss eddik, 1 ss olivenolje, og litt sukker og salt i en salatbolle. Skrell og grovriv gulrøttene på et rivjern. Skyll og grovhakk korianderen (se tips). Skyll og kutt chilien i tynne skiver. Ha gulrøttene, korianderen, chilien og rødkålen over i salatbollen, og bland godt. 
  3. Soyaglasert tofu: Kutt tofuen i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuen i omtrent 3 minutter, til den er lett gyllen. Bland inn soya- og ingefærsausen, og stek videre i 1 minutt. Ha tofuen over i en skål, og dekk til med aluminiumsfolie.    
  4. Tilbehør: Skyll og kutt agurken i staver (se tips).
  5. Tynne vårløkspannekaker, fortsettelse: Tørk ut stekepannen fra punkt 3. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Stek tynne pannekaker av røren fra punkt 1 i omtrent 1 minutt på hver side.  
  6. Servering: Ha den asiatiske gulrotsalaten, tofuen og peanøttene i pannekakene, og brett sammen. Server agurken og chilimajonesen til retten.