Vietnamesisk nudelsalat med sprøstekte kylling-vårruller, peanøtter, mynte og syrlig chili- og sesamsaus
30-40

Vietnamesisk nudelsalat med sprøstekte kylling-vårruller, peanøtter, mynte og syrlig chili- og sesamsaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • fisk,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • melk,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt

Nudelsalat

eggenudler
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g
agurk
Agurk
½ stk
gulrot
Gulrot
1 stk
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
mynte
Mynte
1 bunt

Vårruller

vårruller med kylling
Vårruller med kylling (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
6 stk

Chili- og sesamsaus

søt chilisaus
Søt chilisaus
1 pakke
sesam- og chilisaus
Sesam- og chilisaus (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke

Til servering

hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 874 kcal
  • Fett 32 g
  • Karbohydrater 117 g
  • Protein 29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Syltet gulrot: Skrell og kutt gulrøttene i strimler, eller grovriv dem på et rivjern. Kok opp ½ dl eddik, 3 ss sukker og 1 dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn gulrøttene. La gulrøttene trekke i laken frem til servering.

  1. Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft, og kok opp en kjele med lettsaltet vann.
  2. Nudelsalat: Tilbered nudlene som anvist på pakken i kjelen fra punkt 1. Hell av vannet, skyll nudlene raskt i kaldt vann, og la dem renne av seg i et dørslag. Vend inn litt olje, og ha nudlene over på et stort fat.
  3. Vårruller: Fordel vårrullene utover et stekebrett med bakepapir. Stek vårrullene i ovnen i 8–10 minutter, til de er gjennomvarme og sprø. Del vårrullene i to eller fire før servering. 
  4. Nudelsalat, fortsettelse: Skyll agurken, og skrell gulroten. Kutt agurken og gulroten i tynne strimler, eller grovriv dem på et rivjern (se tips). Skyll og kutt hjertesalaten i tynne strimler. Skyll og rist mynten. Legg grønnsakene og mynten på fatet med nudlene.  
  5. Chili- og sesamsaus: Bland den søte chilisausen og sesam- og chilisausen i en serveringsskål. 
  6. Servering: Legg nudlene i bunnen av en tallerken. Topp med grønnsakene, vårrullene, de hakkede peanøttene, mynten og chili- og sesamsausen, og bland det hele sammen.