Baoboller med svinekjøtt, dampet pak choy og syrlige grønnsaker, servert med sesam- og chilisaus
25-35
Laktosefri

Baoboller med svinekjøtt, dampet pak choy og syrlige grønnsaker, servert med sesam- og chilisaus

Miss Gins baoboller er fylt med krydret svineribbe. Med syrlige grønnsaker og sesam- og chilisaus til, blir dette en god, Vietnam-inspirert middag.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • fisk,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Syrlige grønnsaker

hodekål
Hodekål
200–300 g
gulrot
Gulrot
1 stk
lime
Lime
1 stk

Pannestekte baoboller og pak choy

pak choy
Pak choy
1 stk
bao bolle med svineribbe
Bao bolle med svineribbe (Soya, Egg, Hvete)
2 stk
Vann
2 dl

Tilbehør

koriander
Koriander
1 bunt
sesam- og chilisaus
Sesam- og chilisaus (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
½–1 pakke
søt chilisaus
Søt chilisaus
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 881 kcal
  • Fett 18 g
  • Karbohydrater 155 g
  • Protein 23 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også dampsteke baobollene i stekeovnen. Varm opp stekeovnen til 150 grader varmluft, og sett inn en form med vann. Dampstek baobollene i omtrent 10 minutter.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Syrlige grønnsaker: Skyll hodekålen, og skrell gulroten. Kutt kålen og gulroten i tynne strimler, eller grovriv dem på et rivjern. Del limen i to. Ha grønnsakene over i en salatbolle, og vend inn saften fra limen og litt salt. Vend om på grønnsakene et par ganger før servering.
  3. Pannestekte baoboller og pak choy: Skyll og kutt pak choyen i fire i stilkfestet. Ha litt olje i en stekepanne, og ha i baobollene (se tips). Tilsett 2 dl vann, og kok opp under lokk. La baobollene dampe på middels varme i 5 minutter.
  4. Pannestekte baoboller og pak choy, fortsettelse: Legg pak choyene i pannen, og krydre med litt salt. La det hele dampe under lokk i 2 minutter til, og ta av lokket. Stek det hele videre i omtrent 4 minutter, til resten av vannet er fordampet og baobollene er lett gylne på undersiden. Pass på så baobollene ikke svir seg, og juster eventuelt ned varmen. 
  5. Tilbehør: Skyll og rist korianderen. Server korianderen, sesam- og chilisausen og den søte chilisausen til retten.