Pho – Vietnamesisk nudelsuppe med svin- og tofuboller, ingefær og koriander
30-40
Laktosefri

Pho – Vietnamesisk nudelsuppe med svin- og tofuboller, ingefær og koriander

Pho er en tradisjonell vietnamesisk rett. Med hoisinsaus, svin- og tofuboller, chili og koriander er dette garantert en smaksrik matopplevelse.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • fisk,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • soyasaus
  • salt

Pho-kraft

oksebuljong
Oksebuljong
1 pakke
hoisinsaus
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
1 pakke
sesam- og chilisaus
Sesam- og chilisaus (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
½–1 pakke
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
koriander
Koriander
½ bunt
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
Vann
1 l
Soyasaus (Soya)
1 ss

Eggenudler

eggenudler
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g

Grønnsaker

vårløk
Vårløk
½ pakke
delt kinakål
Delt kinakål
100–200 g
rød chili
Rød chili
1 stk
lime
Lime
1 stk
koriander
Koriander
½ bunt

Svin- og tofuboller

stekt norsk tofu
Stekt norsk tofu (Soya)
½ pakke
salsicciadeig
Salsicciadeig
150 g
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Soyasaus (Soya)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 749 kcal
  • Fett 35 g
  • Karbohydrater 73 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også lage dette som en wokrett. Da wokker du kjøttdeigen, tofuen, grønnsakene og sausen, og server nudlene ved siden av.

  1. Pho-kraftKok opp 1 l vann i en kjele, og ha i oksebuljongen, hoisinsausen, halve pakken med sesam- og chilisausen og halve pakken med ingefærblandingen.
  2. Pho-kraft, fortsettelse: Skyll korianderen, og grovhakk stilkene. Legg korianderbladene til siden. Skrell og kutt sjalottløken i skiver. Ha korianderstilkene og sjalottløken i kraften. La kraften småkoke på lav varme til resten av retten er klar. Smak til kraften med resten av sesam- og chilisausen, soyasaus og salt.
  3. Eggenudler: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Tilbered nudlene som anvist på pakken. Hell av vannet, og skyll nudlene raskt i kaldt vann. Vend inn litt olje, og ha nudlene over i en skål. 
  4. GrønnsakerSkyll og kutt vårløken og kinakålen i tynne strimler. Skyll og kutt chilien i skiver. Skyll og kutt limen i båter. Ha grønnsakene og resten av korianderen over på en tallerken. 
  5. Svin-og tofuboller: Kutt tofuen i små terninger. Bland salsicciadeigen, tofuen, resten av ingefærblandingen og 1 ss soyasaus i en bolle. Form små kjøttboller av blandingen. Legg kjøttbollene i kraften, og la det hele småkoke i omtrent 5 minutter før servering.  
  6. Servering: Sett frem alle ingrediensene på bordet, slik at man kan sette sammen sin egen pho. Fordel nudlene, svin- og tofubollene og grønnsakene i suppeskåler. Hell over den varme kraften, og topp retten med chilien, korianderen og limebåtene.