Meksikansk laksefilet med røkte chilipoteter, søt paprika og limeyoghurt
20-30
Glutenfri

Meksikansk laksefilet med røkte chilipoteter, søt paprika og limeyoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Røkte chilipoteter og søt paprika

poteter
Poteter
350 g
gul paprika
Gul paprika
1 stk
gul løk
Gul løk
½–1 stk
røkt chilimix
Røkt chilimix
½–1 pakke
strimlet grønnkål
Strimlet grønnkål
50 g

Meksikansk laksefilet

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
mexican BBQ
Mexican BBQ (Sulfitt)
½–1 pakke

Limeyoghurt

lime
Lime
½ stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g

Tilbehør

lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 566 kcal
  • Fett 28 g
  • Karbohydrater 43 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker en sprø skorpe på laksen, kan dagsgammelt brød eller tortillachips mikses/knuses og blandes med det meksikanske grillkrydderet. Ha blandingen på laksen, og stek den i ovnen sammen med potetene.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
  2. Røkte chilipoteter og søt paprika: Skyll potetene og paprikaen. Skrell og grovhakk løken. Del potetene i tykke skiver. Rens paprikaen, og del den i tykke strimler. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 10 minutter.  
  3. Meksikansk laksefilet: Varm opp en stekepanne til høy varme og ha i litt olje. Stek laksen i omtrent 1 minutt på ene siden, til den har en fin stekeskorpe. Løft laksen over på en tallerken, og krydre den med det meksikanske grillkrydderet og litt salt.       
  4. Limeyoghurt: Skyll limen godt. Finriv litt av skallet fra limen (kun det grønne), og del limen i båter. Ha yoghurten i en liten skål, og smak til med det revne limeskallet, litt saft fra limen, salt og pepper.   
  5. Røkte chilipoteter og søt paprika, fortsettelse: Ta potetene ut av ovnen, og vend inn ønsket mengde av chilikrydderet (det er ganske sterkt), løken, paprikabitene og den strimlede grønnkålen. Legg laksefiletene oppå potetene, og stek det hele videre i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til laksen og potetene er ferdigstekte. 
  6. Tilbehør: Server resten av limebåtene til retten.