20-30
Tempurapanert sei i minitortillaer og syrlig kålsalat med koriander, servert med urtedressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- sukker
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- salt
- pepper
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
3 ss
Vann
3 ss
Tempurapanert sei og minitortillaer
Tempurasei (Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
330 g
Maistortillaer
10 stk
Syrlig kålsalat
Gulrot
1 stk
Koriander
½ bunt
Strimlet kålsalat
200 g
Lime
½ stk
Tilbehør
Lime
½ stk
Urtedressing (Melk, Laktose)
1 pakke
Srirachasaus
1 pakke
Koriander
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 654 kcal
- Fett 16 g
- Karbohydrater 95 g
- Protein 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Når fisken er ferdig stekt, kan du kutte hvert fiskestykke i to eller tre biter. Da blir det enklere å fylle tortillalefsene.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i to, og deretter i tynne skiver. Kok opp 2 ss eddik, 3 ss sukker og 3 ss vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
- Tempurapanert sei og minitortillaer: Fordel fisken utover et stekebrett med bakepapir. Stek fisken midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til den er gjennomvarm. Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen med fisken de siste 7–8 minuttene av fiskens steketid.
- Syrlig kålsalat: Skrell og kutt gulroten i strimler, eller grovriv den på et rivjern. Skyll og grovhakk halvparten av korianderen. Bland gulroten, korianderen og kålsalaten i en bolle, og press over saften fra den halve limen. Smak til med salt og pepper.
- Tilbehør: Kutt resten av limen i båter. Server urtedressingen, srirachasausen, limebåtene og resten av korianderen til retten.