Tempurapanert sei i minitortillaer og syrlig kålsalat med koriander, servert med urtedressing
20-30

Tempurapanert sei i minitortillaer og syrlig kålsalat med koriander, servert med urtedressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
3 ss
Vann
3 ss

Tempurapanert sei og minitortillaer

tempurasei
Tempurasei (Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
330 g
maistortillaer
Maistortillaer
10 stk

Syrlig kålsalat

gulrot
Gulrot
1 stk
koriander
Koriander
½ bunt
strimlet kålsalat
Strimlet kålsalat
200 g
lime
Lime
½ stk

Tilbehør

lime
Lime
½ stk
urtedressing
Urtedressing (Melk, Laktose)
1 pakke
srirachasaus
Srirachasaus
1 pakke
koriander
Koriander
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 654 kcal
  • Fett 16 g
  • Karbohydrater 95 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Når fisken er ferdig stekt, kan du kutte hvert fiskestykke i to eller tre biter. Da blir det enklere å fylle tortillalefsene.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i to, og deretter i tynne skiver. Kok opp 2 ss eddik, 3 ss sukker og 3 ss vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering. 
  3. Tempurapanert sei og minitortillaer: Fordel fisken utover et stekebrett med bakepapir. Stek fisken midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til den er gjennomvarm. Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen med fisken de siste 7–8 minuttene av fiskens steketid. 
  4. Syrlig kålsalat: Skrell og kutt gulroten i strimler, eller grovriv den på et rivjern. Skyll og grovhakk halvparten av korianderen. Bland gulroten, korianderen og kålsalaten i en bolle, og press over saften fra den halve limen. Smak til med salt og pepper.
  5. Tilbehør: Kutt resten av limen i båter. Server urtedressingen, srirachasausen, limebåtene og resten av korianderen til retten.