Chili sin carne med fullkornsris, marinert rødløk, tortillachips og lettrømme, servert med lime
15-20
Glutenfri
Vegetar

Chili sin carne med fullkornsris, marinert rødløk, tortillachips og lettrømme, servert med lime

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • sukker
  • salt

Fullkornsris

fullkornsris
Fullkornsris
125 g

Chili sin carne

chili sin carne
Chili sin carne
600 g
Vann
½–1 dl

Marinert rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
lime
Lime
½ stk
Sukker
1 ts

Tilbehør

koriander
Koriander
1 bunt
tortillachips
Tortillachips
1 pakke
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 869 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 119 g
  • Protein 22 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Fullkornsris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  2. Chili sin carne: Ha chili sin carnen i en kjele. Skyll ut pakken med ½ dl vann, og ha vannet i kjelen. Kok opp på middels varme under omrøring. La det hele småkoke på lav varme i omtrent 5 minutter, eller til gryteretten er gjennomvarm. Tilsett mer vann hvis du synes at gryteretten får for tykk konsistens.
  3. Marinert rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne ringer. Bruk gjerne en mandolin. Ha løken i en bolle, og bland inn saften fra den halve limen, 1 ts sukker og litt salt. La løken marinere i laken frem til servering.
  4. Tilbehør: Skyll og grovhakk korianderen. Topp retten med korianderen, den marinerte løken, tortillachipsene og rømmen ved servering. Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene til retten.