30-40
Laktosefri
Vegetar
Bakte beter med frisk reddiksalat, smilende egg og estragonaioli, servert med rustikke multibrød
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- rug
Basisvarer
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
Bakte beter
Rødbeter
2 stk
Gulbete
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Smilende egg
Egg (Egg)
4 stk
Estragonaioli
Estragon
½ bunt
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
Rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Frisk salat
Reddiker
1 bunt
Ruccola
50 g
Til servering
Pepperrot
1 bit
Krutonger (Hvete)
1 pakke
Estragon
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 844 kcal
- Fett 50 g
- Karbohydrater 73 g
- Protein 26 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Det kan være lurt å bruke plastikkhansker når du kutter rødbetene, så du unngår at fargen smitter over på hendene.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Bakte beter: Skrell og kutt betene i grove biter. Legg de utover et stekebrett med bakepapir og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak betene midt i ovnen i 20–30 minutter, eller til de er møre.
- Smilende egg: Kok opp en kjele med vann. Kok eggene i 7–8 minutter, da er eggene smilende. Hell av vannet, og avkjøl eggene i kaldt vann.
- Estragonaioli: Skyll og finhakk halvparten av estragonen, og bland det med aiolien i en serveringsskål.
- Rustikke multibrød: Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
- Frisk reddiksalat: Skyll reddikene og ruccolaen, og kutt reddikene i skiver. Bland reddikene, ruccolaen og litt olivenolje i en serveringsskål.
- Bakte beter, fortsettelse: Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Ta betene ut av ovnen, og ha de over i en bolle med løken og balsamicovinagretten. Bland godt, og smak til med salt og pepper.
- Servering: Ha betene på et fat, og topp med estragonaiolien, krutongene og resten av estragonbladene. Finriv pepperroten over retten til slutt. Del de bløtkokte eggene i to. Server eggene, salaten og multibrødene til retten.