Helstekt svinefilet med tyttebærglasert pære, sellerirotpuré, peppersaus og ovnsbakte potetskiver med grønnkål
35-45
Glutenfri

Helstekt svinefilet med tyttebærglasert pære, sellerirotpuré, peppersaus og ovnsbakte potetskiver med grønnkål

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte potetskiver med grønnkål

poteter
Poteter
350 g
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
grønnkål
Grønnkål
50 g

Sellerirotpuré

sellerirot
Sellerirot (Selleri)
300 g
Smør (Melk)
½ ss

Helstekt svinefilet

filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g
Smør (Melk)
1 ts

Tyttebærglasert pære

pære
Pære
1 stk
rørte tyttebær
Rørte tyttebær
1 pakke

Peppersaus

peppersaus
Peppersaus (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 609 kcal
  • Fett 19 g
  • Karbohydrater 56 g
  • Protein 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker å forenkle oppskriften kan du kutte selleriroten i biter, og steke den i ovnen med potetene.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte potetskiver med grønnkål: Skyll og kutt potetene i fire skiver. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Fordel potetene og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.  
  3. Sellerirotpuré: Skrell og kutt selleriroten i store terninger. Kok selleriroten i omtrent 10 minutter, eller til den er mør. Sil av vannet, og la selleriroten dampe seg tørr i kjelen. Tilsett ½ ss smør, og kjør det hele til en jevn puré med en stavmikser (se tips). Smak til med salt og pepper.   
  4. Helstekt svinefilet: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ts smør og litt olje. Stek kjøttet i 1 minutt på hver side, og legg det over på en tallerken. Legg kjøttet på brettet med potetene når det gjenstår 5 minutter av potetenes steketid, og stek kjøttet ferdig med potetene. La kjøttet hvile i 2–3 minutter før du skjærer det i skiver.  
  5. Ovnsbakte potetskiver med grønnkål, fortsettelse: Ta brettet med potetene ut av ovnen, og vend inn grønnkålen. Stek det hele videre i omtrent 5 minutter, eller til potetene er gjennomstekte og grønnkålen er sprø.  
  6. Tyttebærglasert pære: Skrell og kutt pæren i jevnstore terninger. Vask stekepannen du brukte til kjøttet. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Stek pæren i omtrent 1 minutt, til den er gyllen. Vend inn tyttebærene.    
  7. Peppersaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.