25-35
Laktosefri
Teriyakibakt torskefilet med chili og wokket brokkoliris, servert med rødbete- og limesjy
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- fisk,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- vann
- soyasaus
- smør
- olje
- salt
Wokket brokkoliris
Fullkornsris
125 g
Brokkoli
1 stk
Rødløk
1 stk
Rødbete- og limesjy
Rødbete
1 stk
Lime
1 stk
Vann
½ dl
Soyasaus (Soya)
1 ss
Teriyakibakt torskefilet
Torskefilet (Fisk)
325 g
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
½ pakke
Chiliflak
½ pakke
Smør (Melk)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 532 kcal
- Fett 12 g
- Karbohydrater 65 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du vil kan du også koke risen for seg, og koke brokkolien i lettsaltet vann i 3-4 minutter.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Wokket brokkoliris: Tilbered risen som anvist på pakken. Kutt brokkolien i små buketter. Skrell og kutt brokkolistilken i tynne skiver på langs med en potetskreller. Legg brokkolistilken i kaldt vann frem til servering. Skrell og kutt rødløken i strimler.
- Rødbete- og limesjy: Skrell og kutt rødbeten i små terninger. Del limen i to. Ha rødbeten over i en ildfast form, og press over saften fra limen. Tilsett ½ dl vann og 1 ss soyasaus. Stek det hele i ovnen i omtrent 15 minutter.
- Teriyakibakt torskefilet: Ta den ildfaste formen med rødbeten ut av ovnen, og fordel fisken i formen. Ha teriyakisausen, chiliflakene og 2 ss smør over fisken. Stek det hele videre i omtrent 10 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
- Wokket brokkoliris, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Wokk brokkolibukettene i 2 minutter (se tips). Krydre med litt salt. Tilsett rødløken og risen, og wokk det hele videre i 2 minutter.
- Servering: Server sjyen fra den ildfaste formen og rødbeten til retten. Topp retten med den rå brokkolistilken.