Teriyakibakt torskefilet med chili og wokket brokkoliris, servert med rødbete- og limesjy
25-35
Laktosefri

Teriyakibakt torskefilet med chili og wokket brokkoliris, servert med rødbete- og limesjy

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • soyasaus
  • smør
  • olje
  • salt

Wokket brokkoliris

fullkornsris
Fullkornsris
125 g
brokkoli
Brokkoli
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk

Rødbete- og limesjy

rødbete
Rødbete
1 stk
lime
Lime
1 stk
Vann
½ dl
Soyasaus (Soya)
1 ss

Teriyakibakt torskefilet

torskefilet
Torskefilet (Fisk)
325 g
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
½ pakke
chiliflak
Chiliflak
½ pakke
Smør (Melk)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 532 kcal
  • Fett 12 g
  • Karbohydrater 65 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du vil kan du også koke risen for seg, og koke brokkolien i lettsaltet vann i 3-4 minutter.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Wokket brokkoliris: Tilbered risen som anvist på pakken. Kutt brokkolien i små buketter. Skrell og kutt brokkolistilken i tynne skiver på langs med en potetskreller. Legg brokkolistilken i kaldt vann frem til servering. Skrell og kutt rødløken i strimler.  
  3. Rødbete- og limesjy: Skrell og kutt rødbeten i små terninger. Del limen i to. Ha rødbeten over i en ildfast form, og press over saften fra limen. Tilsett ½ dl vann og 1 ss soyasaus. Stek det hele i ovnen i omtrent 15 minutter.        
  4. Teriyakibakt torskefilet: Ta den ildfaste formen med rødbeten ut av ovnen, og fordel fisken i formen. Ha teriyakisausen, chiliflakene og 2 ss smør over fisken. Stek det hele videre i omtrent 10 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.     
  5. Wokket brokkoliris, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Wokk brokkolibukettene i 2 minutter (se tips). Krydre med litt salt. Tilsett rødløken og risen, og wokk det hele videre i 2 minutter.  
  6. Servering: Server sjyen fra den ildfaste formen og rødbeten til retten. Topp retten med den rå brokkolistilken.