Salsicciakjøttboller i tomatsaus med urter, linguine, ruccola og Grana Padano
20-30
Laktosefri

Salsicciakjøttboller i tomatsaus med urter, linguine, ruccola og Grana Padano

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • sukker

Linguine

pasta
Pasta (Hvete)
200 g

Tomatsaus med urter

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½–1 stk
rød paprika
Rød paprika
½–1 stk
moste tomater
Moste tomater
350 ml
basilikum og oregano
Basilikum og oregano
1 pakke
oksebuljong
Oksebuljong
1 pakke

Salsicciakjøttboller

salsicciadeig
Salsicciadeig
300 g

Tilbehør

ruccola
Ruccola
50 g
Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 782 kcal
  • Fett 27 g
  • Karbohydrater 86 g
  • Protein 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne delte cherrytomater og ristede pinjekjerner i ruccolasalaten.

  1. Linguine: Tilbered pastaen som anvist på pakken.  
  2. Tomatsaus med urter: Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skyll, rens og kutt paprikaen i terninger. 
  3. Tomatsaus med urter, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek sjalottløken, hvitløken og paprikaen i 2–3 minutter. Tilsett de moste tomatene, basilikum- og oreganokrydderet og buljongen, og la sausen koke i 5–6 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker.  
  4. Salsicciakjøttboller: Lag små kjøttboller av salsicciadeigen. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 1–2 minutter på hver side, til de får en jevn stekeskorpe. Ha kjøttbollene i tomatsausen, og la dem småkoke i sausen i 2–3 minutter.  
  5. Tilbehør: Skyll ruccolaen i kaldt vann. Riv Grana Padano-osten på et rivjern, og topp pastaen med ruccolaen og osten ved servering.