35-45
Vegetar
Bánh Xèo: Tynne vårløkspannekaker med soyaglasert tofu, asiatisk gulrotsalat og chilimajones
Disse sprø vietnamesiske pannekakene lages tradisjonelt av rismel, og fylles med svin og reker. I vår vegetarversjon fyller vi dem med marinert tofu.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- sennep,
- hvete,
- peanøtter,
- nøtter,
- soya
Basisvarer
- vann
- hvetemel
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olivenolje
- sukker
- salt
- olje
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Tynne vårløkspannekaker
Vårløk
½ pakke
Kokosmelk
1 liten boks
Egg (Egg)
2 stk
Maisstivelse
1 pakke
Vann
2½ dl
Hvetemel (Hvete)
1½ dl
Asiatisk gulrotsalat
Gulrøtter
2 stk
Koriander
1 bunt
Rød chili
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Olivenolje
1 ss
Soyaglasert tofu
Tofu (Soya)
1 pakke
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Tilbehør
Agurk
½ stk
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 984 kcal
- Fett 63 g
- Karbohydrater 63 g
- Protein 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt agurken i lange bånd med en potetskreller eller mandolin, og rull den og korianderen inn i pannekakene med resten av fyllet.
- Tynne vårløkspannekaker: Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Ha vårløken og kokosmelken i en bolle. Skyll ut kokosmelkboksen med 2½ dl vann, og ha vannet i bollen. Pisk inn eggene, maisstivelsen og 1½ dl hvetemel. Krydre pannekakerøren med litt sukker og salt.
- Asiatisk gulrotsalat: Bland 2 ss eddik, 1 ss olivenolje, og litt sukker og salt i en salatbolle. Skrell og grovriv gulrøttene på et rivjern. Skyll og grovhakk korianderen (se tips). Skyll og kutt chilien i tynne skiver. Ha gulrøttene, korianderen, chilien og rødkålen over i salatbollen, og bland godt.
- Soyaglasert tofu: Kutt tofuen i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuen i omtrent 3 minutter, til den er lett gyllen. Bland inn soya- og ingefærsausen, og stek videre i 1 minutt. Ha tofuen over i en skål, og dekk til med aluminiumsfolie.
- Tilbehør: Skyll og kutt agurken i staver (se tips).
- Tynne vårløkspannekaker, fortsettelse: Tørk ut stekepannen fra punkt 3. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Stek tynne pannekaker av røren fra punkt 1 i omtrent 1 minutt på hver side.
- Servering: Ha den asiatiske gulrotsalaten, tofuen og peanøttene i pannekakene, og brett sammen. Server agurken og chilimajonesen til retten.