Svinekam med surkål og ovnsbakte grønnsaker, servert med soppsaus og rørte tyttebær
15-20

Svinekam med surkål og ovnsbakte grønnsaker, servert med soppsaus og rørte tyttebær

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte grønnsaker

rosenkål
Rosenkål
200 g
grønt eple
Grønt eple
½–1 stk
småpoteter
Småpoteter
300 g

Surkål og soppsaus

surkål
Surkål
1 pakke
soppsaus
Soppsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
½–1 pakke

Svinekam

mager svinekam i skiver
Mager svinekam i skiver
300 g

Tilbehør

rørte tyttebær
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 657 kcal
  • Fett 21 g
  • Karbohydrater 72 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend 1 ss smør inn i de ovnsbakte grønnsakene for ekstra god smak. Tilsett da smøret med rosenkålen og eplet.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakte grønnsaker: Rens og kutt rosenkålen i to. Skyll og kutt eplet i båter. Kutt potetene i fire. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 15 minutter. Stek rosenkålen og eplet med potetene de siste 8–10 minuttene av potetenes steketid (se tips).
  3. Surkål og soppsaus: Legg posene med surkålen og soppsausen i en kjele med vann. Kok opp, og la surkålen og soppsausen småkoke på middels varme i omtrent 10 minutter. 
  4. Svinekam: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Krydre kjøttet med salt og pepper, og stek det i 2–3 minutter på hver side. La kjøttet hvile til resten av retten er ferdig.
  5. Surkål og soppsaus, fortsettelse: Ha surkålen og soppsausen over i hver sin serveringsskål.
  6. Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.