Teriyakistekt laksedeig i hjertesalat med jasminris, frisk mangosalsa og sesamfrø
15-20
Laktosefri

Teriyakistekt laksedeig i hjertesalat med jasminris, frisk mangosalsa og sesamfrø

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • fisk,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • sukker
  • soyasaus
  • olje
  • salt
  • pepper

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Frisk mangosalsa

sjalottløk
Sjalottløk
½ stk
mango
Mango
½ stk
koriander
Koriander
½ bunt
lime
Lime
½ stk
Sukker
1 ts

Hjertesalat

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk

Teriyakistekt laksedeig

kvernet laksefilet
Kvernet laksefilet (Fisk)
300 g
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
100 g

Til servering

lime
Lime
½ stk
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Soyasaus (Soya)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 658 kcal
  • Fett 21 g
  • Karbohydrater 76 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Frisk mangosalsa: Skrell og finhakk sjalottløken. Ha løken i en serveringsskål, og vend inn 1 ts sukker og saften fra den halve limen. La løken stå å trekke i et par minutter.
  3. Frisk mangosalsa, fortsettelse: Skrell mangoen, og kutt fruktkjøttet i små terninger. Skyll og grovhakk korianderen. Bland korianderen og mangoen med løken, og smak til med salt og pepper.
  4. Hjertesalat: Plukk bladene av hjertesalaten, og skyll og tørk salatbladene.
  5. Teriyakistekt laksedeig: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek laksedeigen i 2 minutter. Tilsett teriyakisausen, del laksedeigen i mindre biter med en stekespade, og stek videre i 2–3 minutter.   
  6. Servering: Kutt resten av limen i båter. Fyll hjertesalatbladene med risen, teriyakilaksen og mangosalsaen, og dryss over sesamfrøene. Server limebåtene og soyasausen til retten.  
  7. God middag!