15-20
Laktosefri
Teriyakistekt laksedeig i hjertesalat med jasminris, frisk mangosalsa og sesamfrø
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- fisk,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- sukker
- soyasaus
- olje
- salt
- pepper
Jasminris
Jasminris
125 g
Frisk mangosalsa
Sjalottløk
½ stk
Mango
½ stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Sukker
1 ts
Hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
Teriyakistekt laksedeig
Kvernet laksefilet (Fisk)
300 g
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
100 g
Til servering
Lime
½ stk
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Soyasaus (Soya)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 658 kcal
- Fett 21 g
- Karbohydrater 76 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Frisk mangosalsa: Skrell og finhakk sjalottløken. Ha løken i en serveringsskål, og vend inn 1 ts sukker og saften fra den halve limen. La løken stå å trekke i et par minutter.
- Frisk mangosalsa, fortsettelse: Skrell mangoen, og kutt fruktkjøttet i små terninger. Skyll og grovhakk korianderen. Bland korianderen og mangoen med løken, og smak til med salt og pepper.
- Hjertesalat: Plukk bladene av hjertesalaten, og skyll og tørk salatbladene.
- Teriyakistekt laksedeig: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek laksedeigen i 2 minutter. Tilsett teriyakisausen, del laksedeigen i mindre biter med en stekespade, og stek videre i 2–3 minutter.
- Servering: Kutt resten av limen i båter. Fyll hjertesalatbladene med risen, teriyakilaksen og mangosalsaen, og dryss over sesamfrøene. Server limebåtene og soyasausen til retten.
- God middag!