20-30
Glutenfri
Stekte fiskekaker med potetmos, fennikelsalat og bacon- og kaperssmør, toppet med revet pepperrot
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- smør
- melk
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- salt
- pepper
- olje
Potetmos
Poteter
350 g
Smør (Melk)
½ ss
Melk (Melk)
½–1 dl
Eple- og fennikelsalat
Fennikel
1 stk
Grønt eple
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1½ ss
Sukker
½ ss
Bacon- og kaperssmør
Bacon
75-150 g
Kapers
½ glass
Smør (Melk)
2 ss
Stekte fiskekaker
Fiskekaker (Fisk, Melk, Laktose)
480 g
Topping
Pepperrot
½ bit
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 763 kcal
- Fett 33 g
- Karbohydrater 68 g
- Protein 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også smake til potetmosen med litt av den revne pepperroten. Hvis det er fennikeldill på fennikelen, kan du finhakke den, og ha den i salaten.
- Potetmos: Skrell potetene hvis du vil, og del dem i to. Kok potetene i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Eple- og fennikelsalat: Bland 1½ ss eddik og ½ ss sukker i en stor serveringsskål. Skyll og kutt fennikelen i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin eller ostehøvel (se tips). Skyll og kutt eplet i små terninger. Ha fennikelen og eplet i skålen med dressingen, og bland godt. Smak til med salt og pepper.
- Bacon- og kaperssmør: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i 3–4 minutter, til det er gyllent. Ha baconet over i en skål.
- Bacon- og kaperssmør, fortsettelse: Smelt 2 ss smør i en kjele, og la smøret småkoke på middels varme i 2–3 minutter, eller til det er nøttebrunt. Ha i baconet og kapersen. La bacon- og kaperssmøret stå på lav varme frem til servering, slik at det holder seg varmt.
- Stekte fiskekaker: Varm opp stekepannen til middels høy varme, og stek fiskekakene i fettet fra baconet i 2–3 minutter på hver side.
- Potetmos, fortsettelse: Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene med ½ ss smør. Spe på med ½–1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
- Topping: Skrell pepperroten, og finriv den på et rivjern over retten ved servering.