Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sennep,
- hvete,
- rug,
- mandler,
- melk
Basisvarer
- vann
- salt
- smør
Basmatiris
Basmatiris
135 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Marinert kylling
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Garam masala
½ pakke
Grønnsaker
Rødløk
½ stk
Blomkål
½ stk
Spinat
50 g
Kylling korma
Kormapaste (Sennep, Mandler)
1 glass
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Vann
1 dl
Nanbrød
Nanbrød (Hvete, Rug)
1 pakke
Tilbehør
Sitron
1 stk
Raita (Melk, Laktose)
75 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1189 kcal
- Fett 45 g
- Karbohydrater 136 g
- Protein 59 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du ikke å blande grønnsakene inn i gryten, kan de enten stekes og blandes med risen, eller serveres ved siden av. Retten smaker nydelig om du topper den med hakkede mandler og rosiner.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken, men ha det tyrkiske krydderet i kokevannet.
- Marinert kylling: Skjær kyllingen i biter. Behold gjerne fettet på for bedre smak. Ha kyllingen i en brødpose sammen med ønsket mengde av garam masala-krydderet og litt salt, og bland godt. La kyllingen marinere i minst 5 minutter.
- Grønnsaker: Skrell og finhakk rødløken. Kutt blomkålen i små buketter, og skyll spinaten i kaldt vann.
- Kylling korma: Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek kyllingen i et par minutter, til den er gyllen. Ha i løken, og la alt surre i et par minutter, til løken er blank. Tilsett halvparten av kormapasten, crème fraîchen og 1 dl vann, og la det hele koke i omtrent 10 minutter. Smak eventuelt til med mer av kormapasten. Ha blomkålen i gryten når det gjenstår omtrent 5 minutter av grytens koketid, og vend inn spinaten rett før servering (se tips). Smak til med salt.
- Nanbrød: Pensle nanbrødene med litt vann, og varm dem i ovnen i 2–3 minutter.
- Tilbehør: Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene og raitaen til retten.