Mangochutneyglasert karbonadedeig i hjertesalat med hurtigsyltede grønnsaker, srirachadressing og fullkornsris
30-45
Glutenfri

Mangochutneyglasert karbonadedeig i hjertesalat med hurtigsyltede grønnsaker, srirachadressing og fullkornsris

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • laktose,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • vann
  • soyasaus
  • olje
  • pepper
  • salt

Fullkornsris

fullkornsris
Fullkornsris
125 g

Hurtigsyltede grønnsaker

gulrot
Gulrot
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
3 ss
Sukker
2 ss
Vann
1 dl

Mangochutneyglasert karbonadedeig

mangochutney
Mangochutney
1 glass
karbonadedeig
Karbonadedeig
300 g
Soyasaus (Soya)
1 ss
Vann
1 dl

Srirachadressing

yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
srirachasaus
Srirachasaus
½ pakke

Til servering

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 702 kcal
  • Fett 14 g
  • Karbohydrater 100 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om det blir syltede grønnsaker til overs, kan du oppbevare dem i en lufttett beholder i kjøleskapet i omtrent en uke.

  1. Fullkornsris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  2. Hurtigsyltede grønnsaker: Skrell gulroten. Bruk en mandolin eller ostehøvel, og lag lange strimler av gulroten, eller grovriv den på et rivjern. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver.
  3. Hurtigsyltede grønnsaker, fortsettelse: Ha grønnsakene over i en serveringsskål. Kok opp 1 dl vann, 3 ss eddik og 2 ss sukker i en liten kjele. Hell laken over grønnsakene, og la grønnsakene trekke i laken frem til servering.
  4. Mangochutneyglasert karbonadedeig: Ha mangochutneyen over i en skål, og rør inn 1 ss soyasaus og 1 dl vann. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadedeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del karbonadedeigen i mindre biter, og stek den i 2–3 minutter, til den nesten er gjennomstekt.
  5. Mangochutneyglasert karbonadedeig, fortsettelse: Rør inn mangochutney-sausen, og la det hele steke i omtrent 2 minutter, eller til kjøttdeigen er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper.   
  6. Srirachadressing: Ha yoghurten over i en liten serveringsskål, og rør inn ønsket mengde av srirachasausen.
  7. Servering: Kutt enden av hjertesalaten. Skyll bladene i kaldt vann, og legg dem på et serveringsfat. Fyll salatbladene med risen, karbonadedeigen, de syltede grønnsakene, srirachadressingen og sesamfrøene.