30-45
Glutenfri
Mangochutneyglasert karbonadedeig i hjertesalat med hurtigsyltede grønnsaker, srirachadressing og fullkornsris
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- laktose,
- melk,
- soya
Basisvarer
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- vann
- soyasaus
- olje
- pepper
- salt
Fullkornsris
Fullkornsris
125 g
Hurtigsyltede grønnsaker
Gulrot
1 stk
Rødløk
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
3 ss
Sukker
2 ss
Vann
1 dl
Mangochutneyglasert karbonadedeig
Mangochutney
1 glass
Karbonadedeig
300 g
Soyasaus (Soya)
1 ss
Vann
1 dl
Srirachadressing
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Srirachasaus
½ pakke
Til servering
Hjertesalat
1 stk
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 702 kcal
- Fett 14 g
- Karbohydrater 100 g
- Protein 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om det blir syltede grønnsaker til overs, kan du oppbevare dem i en lufttett beholder i kjøleskapet i omtrent en uke.
- Fullkornsris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Hurtigsyltede grønnsaker: Skrell gulroten. Bruk en mandolin eller ostehøvel, og lag lange strimler av gulroten, eller grovriv den på et rivjern. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver.
- Hurtigsyltede grønnsaker, fortsettelse: Ha grønnsakene over i en serveringsskål. Kok opp 1 dl vann, 3 ss eddik og 2 ss sukker i en liten kjele. Hell laken over grønnsakene, og la grønnsakene trekke i laken frem til servering.
- Mangochutneyglasert karbonadedeig: Ha mangochutneyen over i en skål, og rør inn 1 ss soyasaus og 1 dl vann. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadedeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del karbonadedeigen i mindre biter, og stek den i 2–3 minutter, til den nesten er gjennomstekt.
- Mangochutneyglasert karbonadedeig, fortsettelse: Rør inn mangochutney-sausen, og la det hele steke i omtrent 2 minutter, eller til kjøttdeigen er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper.
- Srirachadressing: Ha yoghurten over i en liten serveringsskål, og rør inn ønsket mengde av srirachasausen.
- Servering: Kutt enden av hjertesalaten. Skyll bladene i kaldt vann, og legg dem på et serveringsfat. Fyll salatbladene med risen, karbonadedeigen, de syltede grønnsakene, srirachadressingen og sesamfrøene.