Pannestekt Frøya lakseloin med potetpuré, honningbakte rødbeter, sprø grønnkål og eplesmørsaus
30-45
Glutenfri

Pannestekt Frøya lakseloin med potetpuré, honningbakte rødbeter, sprø grønnkål og eplesmørsaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • melk
  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Potetpuré

poteter
Poteter
350 g
Smør (Melk)
½ ss
Melk (Melk)
½–1 dl

Honningbakte rødbeter og sprø grønnkål

rødbeter
Rødbeter
2 stk
honning
Honning
1 pakke
strimlet grønnkål
Strimlet grønnkål
50 g
Olivenolje
1 ss

Eplesmørsaus

grønt eple
Grønt eple
½ stk
smørsaus
Smørsaus (Fisk, Melk, Laktose)
½ pakke

Pannestekt lakseloin

Frøya mid loin
Frøya mid loin (Fisk)
300 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 805 kcal
  • Fett 48 g
  • Karbohydrater 56 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan koke eller ovnsbake potetene med rødbetene for å forenkle retten.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
  2. Potetpuré: Skrell potetene, og kok dem i omtrent 20–25 minutter, til de er gjennomkokte.
  3. Honningbakte rødbeter og sprø grønnkål: Skrell og kutt rødbetene i omtrent 2 cm tykke skiver. Fordel rødbetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn honningen. Stek rødbetene i ovnen i 20 minutter, til de er gjennomstekte. Ha grønnkålstrimlene i en bolle, og vend inn 1 ss olivenolje og litt salt.
  4. Eplesmørsaus: Skyll og kutt eplet i små terninger. Ha smørsausen i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. La sausen stå på platen, på lav varme, slik at den holder seg varm. Tilsett epleterningene rett før servering.
  5. Pannestekt lakseloin: Del laksen i to, og krydre den lett med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter på hver side. Fisken skal ha en gyllenbrun stekeskorpe, og være rå inni når den er ferdig.
  6. Honningbakte rødbeter og sprø grønnkål, fortsettelse: Ta brettet med rødbetene ut av ovnen, og topp dem med grønnkålen. Stek det hele i ovnen i 5 minutter til, eller til grønnkålen er sprø. Vend på grønnkålen en gang i løpet av steketiden for et enda sprøere resultat.  
  7. Potetpuré, fortsettelse: Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Tilsett ½ ss smør og ½–1 dl melk, litt etter litt, under omrøring, til du har en jevn puré. Bruk gjerne en stavmikser hvis du har. Krydre med salt og pepper.