30-45
Glutenfri
Pannestekt Frøya lakseloin med potetpuré, honningbakte rødbeter, sprø grønnkål og eplesmørsaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- smør
- melk
- olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Potetpuré
Poteter
350 g
Smør (Melk)
½ ss
Melk (Melk)
½–1 dl
Honningbakte rødbeter og sprø grønnkål
Rødbeter
2 stk
Honning
1 pakke
Strimlet grønnkål
50 g
Olivenolje
1 ss
Eplesmørsaus
Grønt eple
½ stk
Smørsaus (Fisk, Melk, Laktose)
½ pakke
Pannestekt lakseloin
Frøya mid loin (Fisk)
300 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 805 kcal
- Fett 48 g
- Karbohydrater 56 g
- Protein 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan koke eller ovnsbake potetene med rødbetene for å forenkle retten.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Potetpuré: Skrell potetene, og kok dem i omtrent 20–25 minutter, til de er gjennomkokte.
- Honningbakte rødbeter og sprø grønnkål: Skrell og kutt rødbetene i omtrent 2 cm tykke skiver. Fordel rødbetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn honningen. Stek rødbetene i ovnen i 20 minutter, til de er gjennomstekte. Ha grønnkålstrimlene i en bolle, og vend inn 1 ss olivenolje og litt salt.
- Eplesmørsaus: Skyll og kutt eplet i små terninger. Ha smørsausen i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. La sausen stå på platen, på lav varme, slik at den holder seg varm. Tilsett epleterningene rett før servering.
- Pannestekt lakseloin: Del laksen i to, og krydre den lett med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter på hver side. Fisken skal ha en gyllenbrun stekeskorpe, og være rå inni når den er ferdig.
- Honningbakte rødbeter og sprø grønnkål, fortsettelse: Ta brettet med rødbetene ut av ovnen, og topp dem med grønnkålen. Stek det hele i ovnen i 5 minutter til, eller til grønnkålen er sprø. Vend på grønnkålen en gang i løpet av steketiden for et enda sprøere resultat.
- Potetpuré, fortsettelse: Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Tilsett ½ ss smør og ½–1 dl melk, litt etter litt, under omrøring, til du har en jevn puré. Bruk gjerne en stavmikser hvis du har. Krydre med salt og pepper.