20-30
Laktosefri
Sashimibowl med Frøya back loin, svart ris, syrlig rødkål og mango
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- olje
- sukker
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- vann
- salt
Svart ris
Svart ris
125 g
Syrlig rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
Olje
½ ss
Sukker
½ ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Vann
2 ss
Sashimi
Lime
1 stk
Ponzusaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Frøya back loin (Fisk)
180 g
Topping
Mango
½ stk
Bønnespirer
1 pakke
Koriander
1 bunt
Kimchiristede sesamfrø (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 713 kcal
- Fett 33 g
- Karbohydrater 74 g
- Protein 29 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også marinere laksen i dressingen i 20 minutter. Da blir laksen "kokt" av syren fra limen, og får en litt annen struktur enn om den serveres helt rå.
- Svart ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Syrlig rødkål: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i ½ ss olje. Stek rødkålen i omtrent 1 minutt. Ha over ½ ss sukker, 1 ss eddik og 2 ss vann, og la væsken koke inn i kålen. Smak til med salt.
- Sashimi: Del limen i to. Ha ponzusausen og saften fra limen i en bolle. Kutt fisken i tynne skiver.
- Topping: Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll bønnespirene og korianderen.
- Servering: Vend fisken raskt i dressingen fra punkt 3. Ha risen, sashimien, rødkålen, mangoen og bønnespirene i dype skåler. Server korianderen, sesamfrøene, chilimajonesen og resten av dressingen fra punkt 3 til retten.