20-30
Laktosefri
Stekte riskaker med ponzumarinert laks, lettsyltet agurk og mango, toppet med koriander og kimchiristede sesamfrø
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- sukker
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- olje
- salt
Stekte riskaker
Jasminris
125 g
Ponzumarinert laks
Frøya back loin (Fisk)
180 g
Ponzusaus (Soya, Hvete)
½–1 pakke
Lettsyltet agurk
Agurk
½ stk
Sukker
1 ts
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Topping
Reddiker
½ pakke
Vårløk
½ pakke
Koriander
½ bunt
Mango
½ stk
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Syltet ingefær
½–1 pakke
Kimchiristede sesamfrø (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 670 kcal
- Fett 31 g
- Karbohydrater 70 g
- Protein 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke risen som en stor rispannekake. Bruk i så fall en tallerken som hjelp til å snu rispannekaken halvveis i steketiden. Kutt opp i "kakestykker" ved servering.
- Stekte riskaker: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Ponzumarinert laks: Kutt laksen i tynne skiver, og bland lakseskivene med ponzusausen i en skål.
- Lettsyltet agurk: Skyll og kutt lange strimler av agurken med en potetskreller eller ostehøvel. Ha agurken i en skål, og vend inn 1 ts sukker, 1 ss eddik og en klype salt.
- Topping: Skyll reddikene, vårløken og korianderen. Skrell og kutt mangoen i terninger. Kutt reddikene og vårløken i tynne skiver, og grovhakk korianderen.
- Stekte riskaker, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i rikelig med olje. Fordel den ferdigkokte risen i to pletter i stekepannen, og trykk dem litt ned. Stek risplettene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gylne og sprø.
- Topping, fortsettelse: Topp riskakene med den ponzumarinerte laksen, chilimajonesen, mangoen, den lettsyltede agurken, reddikene, vårløken og den syltede ingefæren. Strø over korianderen, og de kimchiristede sesamfrøene.