Stekte riskaker med ponzumarinert laks, lettsyltet agurk og mango, toppet med koriander og kimchiristede sesamfrø
20-30
Laktosefri

Stekte riskaker med ponzumarinert laks, lettsyltet agurk og mango, toppet med koriander og kimchiristede sesamfrø

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • sukker
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • olje
  • salt

Stekte riskaker

jasminris
Jasminris
125 g

Ponzumarinert laks

Frøya back loin
Frøya back loin (Fisk)
180 g
ponzusaus
Ponzusaus (Soya, Hvete)
½–1 pakke

Lettsyltet agurk

agurk
Agurk
½ stk
Sukker
1 ts
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss

Topping

reddiker
Reddiker
½ pakke
vårløk
Vårløk
½ pakke
koriander
Koriander
½ bunt
mango
Mango
½ stk
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
syltet ingefær
Syltet ingefær
½–1 pakke
kimchiristede sesamfrø
Kimchiristede sesamfrø (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 670 kcal
  • Fett 31 g
  • Karbohydrater 70 g
  • Protein 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke risen som en stor rispannekake. Bruk i så fall en tallerken som hjelp til å snu rispannekaken halvveis i steketiden. Kutt opp i "kakestykker" ved servering.

  1. Stekte riskaker: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  2. Ponzumarinert laks: Kutt laksen i tynne skiver, og bland lakseskivene med ponzusausen i en skål.
  3. Lettsyltet agurk: Skyll og kutt lange strimler av agurken med en potetskreller eller ostehøvel. Ha agurken i en skål, og vend inn 1 ts sukker, 1 ss eddik og en klype salt. 
  4. Topping: Skyll reddikene, vårløken og korianderen. Skrell og kutt mangoen i terninger. Kutt reddikene og vårløken i tynne skiver, og grovhakk korianderen. 
  5. Stekte riskaker, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i rikelig med olje. Fordel den ferdigkokte risen i to pletter i stekepannen, og trykk dem litt ned. Stek risplettene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gylne og sprø.
  6. Topping, fortsettelse: Topp riskakene med den ponzumarinerte laksen, chilimajonesen, mangoen, den lettsyltede agurken, reddikene, vårløken og den syltede ingefæren. Strø over korianderen, og de kimchiristede sesamfrøene.