Stekt seifilet i crème fraîche-saus og lun potetsalat med eple og ramsløk, servert med syltet agurk
20-30

Stekt seifilet i crème fraîche-saus og lun potetsalat med eple og ramsløk, servert med syltet agurk

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • eddik 7 %
  • sukker
  • vann
  • hvetemel
  • pepper
  • olje

Lun potetsalat med eple og ramsløk

poteter
Poteter
350 g
aioli med ramsløk
Aioli med ramsløk (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
grønt eple
Grønt eple
1 stk

Syltet agurk

kryddermiks med sennep og dill
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
agurk
Agurk
½–1 stk
rødløk
Rødløk
½–1 stk
Salt
½ ts
Eddik 7 %
3 ss
Sukker
3 ss
Vann
1 dl

Stekt seifilet i crème fraîche-saus

seifilet
Seifilet (Fisk)
375 g
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Hvetemel (Hvete)
1 dl
Vann
½ dl
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 918 kcal
  • Fett 36 g
  • Karbohydrater 108 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Oppbevar eventuelle rester av den syltede agurken i kjøleskapet. Der holder den seg godt i 1 uke.

  1. Lun potetsalat med eple og ramsløk: Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll og del eplet i terninger. Ha eplet og ramsløkaiolien i en bolle. 
  2. Syltet agurk: Ha ½ ts salt, 3 ss eddik, 3 ss sukker, kryddermiksen og 1 dl vann i en kjele. Kok på høy varme, til sukkeret er løst opp. Skyll agurken og skrell rødløken. Kutt løken og agurken i skiver. Legg løken og agurken lagvis i et sylteglass eller en serveringsskål. Hell over den varme laken, og la det hele stå på benken frem til servering. 
  3. Stekt seifilet i crème fraîche-saus: Tørk og krydre fisken med salt og pepper. Vend fisken i 1 dl hvetemel. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i omtrent 2 minutter på hver side, og legg den over på en tallerken. 
  4. Stekt seifilet i crème fraîche-saus, fortsettelse: Ha ½ dl vann og crème fraîchen i stekepannen, og rør sammen til en saus. Ha fisken over i sausen. Gi fisken og sausen et raskt oppkok, og ta stekepannen av varmen.  
  5. Lun potetsalat med eple og ramsløk, fortsettelse: Sil vannet av potetene når de er ferdigkokte, og skyll dem raskt i kaldt vann. Del potetene i skiver. Ha potetene i bollen med epleterningene og ramsløkaiolien, og smak til med salt og pepper.  
  6. Med ønske om et godt måltid!