Kjøtt- og grønnsakskjøttboller og tomatbulgur med paprika og løk, servert med epletzatziki
15-20

Kjøtt- og grønnsakskjøttboller og tomatbulgur med paprika og løk, servert med epletzatziki

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper

Tomatbulgur med paprika og løk

tomatpuré
Tomatpuré
½ pakke
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
rødløk
Rødløk
1 stk
grønn paprika
Grønn paprika
1 stk
Vann
2½ dl
Smør (Melk)
½ ss

Epletzatziki

grønt eple
Grønt eple
1 stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke

Kjøtt- og grønnsaksboller

kjøttboller med grønnsaker
Kjøttboller med grønnsaker
360 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 787 kcal
  • Fett 39 g
  • Karbohydrater 70 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kjøttbollene kan også stekes midt i ovnen på 200 grader i omtrent 10 minutter.

  1. Tomatbulgur med paprika og løk: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek tomatpuréen i omtrent 1 minutt. Tilsett 2½ dl vann og hønsebuljongen, og kok opp. Ha bulguren i det kokende vannet, og rør om. La bulguren småkoke på lav varme under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig, slik at det ikke svir seg.
  2. Epletzatziki: Skyll og grovriv eplet på et rivjern, og bland det sammen med yoghurten og kryddermiksen i en serveringsskål. Smak til med salt og pepper.
  3. Tomatbulgur med paprika og løk, fortsettelse: Skrell og kutt løken i båter. Skyll og kutt paprikaen i grove biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og paprikaen i omtrent 3 minutter, til de har fått litt farge, men fortsatt har litt tyggemotstand. Vend inn ½ ss smør i bulguren, og bland bulguren sammen med de stekte grønnsakene.
  4. Kjøtt- og grønnsaksboller: Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek kjøttbollene i 5–6 minutter, til de er gjennomvarme. 
  5. God middag!