Svineschnitzel med kokte småpoteter, servert med syrlig agurksalat
30-45

Svineschnitzel med kokte småpoteter, servert med syrlig agurksalat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • hvetemel
  • smør
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • vann
  • sukker
  • plastfolie
  • salt
  • olje
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Småpoteter

småpoteter
Småpoteter
300 g
bladpersille
Bladpersille
1 bunt

Svineschnitzel

mager svinekam i skiver
Mager svinekam i skiver
300 g
egg
Egg (Egg)
2 stk
panering
Panering
75 g
sitron
Sitron
½ stk
Hvetemel (Hvete)
3 ss
Smør (Melk)
1 ss

Agurksalat

agurk
Agurk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
3 ss
Vann
3 ss
Sukker
1 ts

Grønn salat

tobladssalat
Tobladssalat
50 g
sennepsvinaigrette
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
½ pakke

Urtedressing med sitron

urtedressing
Urtedressing (Melk, Laktose)
½–1 pakke
sitron
Sitron
¼–½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 766 kcal
  • Fett 31 g
  • Karbohydrater 72 g
  • Protein 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Småpoteter: Kok potetene i omtrent 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll, tørk og finhakk persillen. Vend persillen inn med potetene ved servering. 
  3. Svineschnitzel: Legg svineskivene utover en skjærefjøl. Dekk dem med et stykke plastfolie, og bank dem tynnere med en liten kjele. Skjær skivene i to. Visp eggene sammen i en bolle, ha 3 ss hvetemel på en tallerken, og paneringen på en annen. Krydre svineskivene med salt og pepper, og vend dem i hvetemelet, de sammenvispede eggene og til slutt i paneringen.
  4. Svineschnitzel, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek schnitzlene i omtrent 3 minutter på hver side, til de er gylne. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden, og øs smøret over. Legg schnitzlene over i en ildfast form eller på et stekebrett med bakepapir, etter hvert som de blir ferdige. Stek schnitzlene i ovnen i 5 minutter før servering. Press over saft fra sitronen ved servering. 
  5. Agurksalat: Bland sammen 3 ss eplesidereddik, 3 ss vann og 1 ts sukker i en liten serveringsbolle. Kutt agurken i tynne skiver. Ha agurken i laken, og bland godt. 
  6. Grønn salat: Skyll og tørk salaten. Ha salaten i en serveringsbolle, og vend inn sennepsvinaigretten. 
  7. Urtedressing med sitron: Ha urtedressingen i en liten skål, press over saft fra sitronen, og rør det sammen.