Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- hvetemel
- smør
- eplesider- eller hvitvinseddik
- vann
- sukker
- plastfolie
- salt
- olje
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Småpoteter
Småpoteter
300 g
Bladpersille
1 bunt
Svineschnitzel
Mager svinekam i skiver
300 g
Egg (Egg)
2 stk
Panering
75 g
Sitron
½ stk
Hvetemel (Hvete)
3 ss
Smør (Melk)
1 ss
Agurksalat
Agurk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
3 ss
Vann
3 ss
Sukker
1 ts
Grønn salat
Tobladssalat
50 g
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
½ pakke
Urtedressing med sitron
Urtedressing (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Sitron
¼–½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 766 kcal
- Fett 31 g
- Karbohydrater 72 g
- Protein 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Småpoteter: Kok potetene i omtrent 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll, tørk og finhakk persillen. Vend persillen inn med potetene ved servering.
- Svineschnitzel: Legg svineskivene utover en skjærefjøl. Dekk dem med et stykke plastfolie, og bank dem tynnere med en liten kjele. Skjær skivene i to. Visp eggene sammen i en bolle, ha 3 ss hvetemel på en tallerken, og paneringen på en annen. Krydre svineskivene med salt og pepper, og vend dem i hvetemelet, de sammenvispede eggene og til slutt i paneringen.
- Svineschnitzel, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek schnitzlene i omtrent 3 minutter på hver side, til de er gylne. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden, og øs smøret over. Legg schnitzlene over i en ildfast form eller på et stekebrett med bakepapir, etter hvert som de blir ferdige. Stek schnitzlene i ovnen i 5 minutter før servering. Press over saft fra sitronen ved servering.
- Agurksalat: Bland sammen 3 ss eplesidereddik, 3 ss vann og 1 ts sukker i en liten serveringsbolle. Kutt agurken i tynne skiver. Ha agurken i laken, og bland godt.
- Grønn salat: Skyll og tørk salaten. Ha salaten i en serveringsbolle, og vend inn sennepsvinaigretten.
- Urtedressing med sitron: Ha urtedressingen i en liten skål, press over saft fra sitronen, og rør det sammen.