Stekt kveitefilet med hvitløksbakte reddiker og brokkoli, bearnéssaus og saltkokte poteter
20-30

Stekt kveitefilet med hvitløksbakte reddiker og brokkoli, bearnéssaus og saltkokte poteter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • bygg,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper

Saltkokte poteter

poteter
Poteter
350 g

Hvitløksbakte reddiker og brokkoli

brokkoli
Brokkoli
½ stk
reddiker
Reddiker
1 pakke
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk

Stekt kveitefilet

kveitefilet m/skinn
Kveitefilet m/skinn (Fisk)
375 g
Smør (Melk)
½ ss

Bearnéssaus

bearnéssaus
Bearnéssaus (Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 559 kcal
  • Fett 29 g
  • Karbohydrater 35 g
  • Protein 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også dele potetene i to, og steke de i ovnen med reddikene og brokkolien.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Saltkokte poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.   
  3. Hvitløksbakte reddiker og brokkoli: Kutt brokkolien i buketter. Skrell brokkolistilken, og kutt den i staver. Kutt reddikene i to. Skrell og finhakk hvitløken. Fordel brokkolien, reddikene og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til brokkolien er gjennomstekt.   
  4. Stekt kveitefilet: Legg fisken på en skjærefjøl med skinnsiden ned. Skjær skinnet forsiktig av fisken med en skarp kniv. Del fisken i porsjonstykker.
  5. Stekt kveitefilet, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og ½ ss smør. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Krydre med salt og pepper.   
  6. Bearnéssaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
  7. Nyt måltidet!