Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sennep,
- mandler,
- melk
Basisvarer
- smør
- vann
- salt
- pepper
Kylling korma
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Garam masala
½–1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Rødløk
½ stk
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Kormapaste (Sennep, Mandler)
1 glass
Kremfløte (Melk, Laktose)
2 dl
Smør (Melk)
1 ss
Vann
½–1 dl
Ris pilaff med mandler
Basmatiris
125 g
Rødløk
½ stk
Koriander
1 bunt
Mandelflak (Mandler, Nøtter)
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Vann
3 dl
Papadams
Papadams
½ pakke
Tilbehør
Sitron
1 stk
Raita (Melk, Laktose)
75 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1390 kcal
- Fett 88 g
- Karbohydrater 95 g
- Protein 55 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Kylling korma: Skjær kyllingen i biter. Behold fettet på, det smelter i kjelen og gir god smak. Ha kyllingen, garam masala-krydderet og ingefærblandingen i en brødpose eller bolle, vend det godt sammen og la kyllingen marinere så lenge som mulig. Skrell og finhakk halvparten av rødløken.
- Ris pilaff med mandler: Ha risen i en sikt, og skyll den i kaldt vann. Skrell og kutt den andre rødløken i tynne skiver. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Varm opp en kjele til middels høy varme, tilsett mandlene og stek dem i omtrent 1 minutt, eller til de er lett gylne. Legg mandlene over i en skål. Ha 1 ss smør, basmatirisen og rødløkskivene i kjelen, og stek det hele i omtrent 2 minutter. Tilsett hønsebuljongen og 3 dl vann, ha på lokk og gi det er raskt oppkok. Sett ned varmen til lav varme og kok risen i 10 minutter. Ta risen av varmen, og la den stå med lokk på frem resten av retten er ferdig. Strø over mandlene og korianderen ved servering.
- Kylling korma, fortsettelse: Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek kyllingen i et par minutter, til den er gyllen. Ha i den finhakkede rødløken og stek det hele i 2 minutter, til rødløken er blank. Tilsett brokkoli- og blomkålbukettene, kormapasten, kremfløten og ½–1 dl vann. Sett ned varmen til middels lav varme, og la kormaen småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Papadams: Fordel papadamsene utover en rist, og varm dem i ovnen i 30–40 sekunder. Følg nøye med så de ikke svir seg. De skal poppe litt. Ta dem ut av ovnen, og avkjøl dem på risten.
- Tilbehør: Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene, raitaen og papadamsene til retten.