30-45
Laktosefri
Storfeburgere med ost, syltet rødløk, barbecueaioli og ovnsbakte søtpotet- og pastinakkstaver
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep,
- bygg,
- hvete,
- rug,
- melk,
- soya
Basisvarer
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- vann
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakte søtpotet- og pastinakkstaver
Søtpotet
1 stk
Pastinakk
1 stk
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
1 dl
Grønnsaker
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Hamburgere
Homestyleburgere
300 g
Skivet Norvegia (Melk)
1 pakke
Hamburgerbrød
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
Barbecueaioli
Barbecuesaus
75 g
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
75 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1104 kcal
- Fett 69 g
- Karbohydrater 77 g
- Protein 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk gjerne blåskimmelost eller en annen ost du liker på burgeren.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Ovnsbakte søtpotet- og pastinakkstaver: Skrell og kutt søtpoteten og pastinakken i staver. Fordel stavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha 2 ss eddik, 2 ss sukker og 1 dl vann i en kjele, og kok opp. Ta kjelen av varmen, og ha i løken. La løken trekke i laken frem til servering.
- Grønnsaker: Kutt enden av hjertesalaten, skyll bladene i kaldt vann, og tørk dem lett. Skyll og kutt tomaten i skiver. Legg grønnsakene på et fat, eller i hver sin serveringsskål.
- Hamburgere: Krydre hamburgerne med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hamburgerne i 3–4 minutter på hver side. Legg en osteskive på hver av hamburgerne når det gjenstår omtrent 1 minutt av steketiden, og stek videre til osten har smeltet. Du kan også legge hamburgerne på et stekebrett, og la osten smelte i ovnen. La dem hvile i et par minutter før servering.
- Hamburgerbrød: Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
- Barbecueaioli: Bland sammen barbecuesausen og aiolien i en serveringsskål. Server det for seg hvis du heller vil det.