20-30
Adana-kebab med tomatbulgur, grillede grønnsaker og tyrkisk yoghurt
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- vann
- smør
- olje
- salt
- pepper
Tomatbulgur
Tomatpuré
1 ss
Bulgur (Hvete)
125 g
Vann
2½ dl
Smør (Melk)
½ ss
Tyrkisk yoghurt
Yoghurt (Melk, Laktose)
150 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Grillede grønnsaker
Rød paprika
1 stk
Squash
1 stk
Adana-kebab
Chorizodeig
350 g
Tilbehør
Ruccola
50 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 674 kcal
- Fett 34 g
- Karbohydrater 47 g
- Protein 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tre kebabene på spyd, og grill dem ute sammen med grønnsakene på kullgrill for ekstra god smak. Pitabrød smaker også veldig godt til.
- Tomatbulgur: Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Tilsett 1 ss tomatpuré, og stek i omtrent 1 minutt. Tilsett 2½ dl vann og litt salt, og kok opp. Ha bulguren i det kokende vannet, og rør om. La bulguren småkoke under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig slik at det ikke svir seg. Vend inn ½ ss smør før servering.
- Tyrkisk yoghurt: Ha yoghurten i en liten bolle, og krydre med det tyrkiske krydderet og litt salt.
- Grillede grønnsaker: Skyll paprikaen og squashen. Rens paprikaen, og kutt den i 8 strimler på langs. Kutt squashen i skiver. Varm opp en grill- eller stekepanne til høy varme. Pensle grønnsakene med olje, og krydre med salt og pepper. Grill eller stek grønnsakene i omtrent 3 minutter på hver side. Ha grønnsakene over på en tallerken.
- Adana-kebab: Form chorizodeigen til lange, flate kebaber. Pensle kjøttet med olje, og grill eller stek dem på høy varme i omtrent 4 minutter på hver side, til de er gjennomstekte. Krydre med salt og pepper.
- Tilbehør: Skyll og tørk ruccolaen, og topp retten med den ved servering.