Adana-kebab med tomatbulgur, grillede grønnsaker og tyrkisk yoghurt
20-30

Adana-kebab med tomatbulgur, grillede grønnsaker og tyrkisk yoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper

Tomatbulgur

tomatpuré
Tomatpuré
1 ss
bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
Vann
2½ dl
Smør (Melk)
½ ss

Tyrkisk yoghurt

yoghurt
Yoghurt (Melk, Laktose)
150 g
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
1 pakke

Grillede grønnsaker

rød paprika
Rød paprika
1 stk
squash
Squash
1 stk

Adana-kebab

chorizodeig
Chorizodeig
350 g

Tilbehør

ruccola
Ruccola
50 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 674 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 47 g
  • Protein 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tre kebabene på spyd, og grill dem ute sammen med grønnsakene på kullgrill for ekstra god smak. Pitabrød smaker også veldig godt til.

  1. Tomatbulgur: Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Tilsett 1 ss tomatpuré, og stek i omtrent 1 minutt. Tilsett 2½ dl vann og litt salt, og kok opp. Ha bulguren i det kokende vannet, og rør om. La bulguren småkoke under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig slik at det ikke svir seg. Vend inn ½ ss smør før servering.  
  2. Tyrkisk yoghurt: Ha yoghurten i en liten bolle, og krydre med det tyrkiske krydderet og litt salt.
  3. Grillede grønnsaker: Skyll paprikaen og squashen. Rens paprikaen, og kutt den i 8 strimler på langs. Kutt squashen i skiver. Varm opp en grill- eller stekepanne til høy varme. Pensle grønnsakene med olje, og krydre med salt og pepper. Grill eller stek grønnsakene i omtrent 3 minutter på hver side. Ha grønnsakene over på en tallerken.  
  4. Adana-kebab: Form chorizodeigen til lange, flate kebaber. Pensle kjøttet med olje, og grill eller stek dem på høy varme i omtrent 4 minutter på hver side, til de er gjennomstekte. Krydre med salt og pepper.  
  5. Tilbehør: Skyll og tørk ruccolaen, og topp retten med den ved servering.