Krydderbakt kveitefilet med potetpuré og pannestekt aromasopp, rødkål, bacon og sitron
30-45
Glutenfri

Krydderbakt kveitefilet med potetpuré og pannestekt aromasopp, rødkål, bacon og sitron

Server familien litt hverdagsluksus med kveite, bacon og sopp. En middagsrett som garantert blir populær.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sennep,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Potetpuré

poteter
Poteter
350 g
helmelk
Helmelk (Melk, Laktose)
1¼ dl
Smør (Melk)
½ ss

Krydderbakt kveitefilet

kveitefilet m/skinn
Kveitefilet m/skinn (Fisk)
375 g
kryddermiks med sennep og dill
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
½–1 pakke
Olivenolje
1 ss

Aromasopp, rødkål, bacon og sitron

aromasopp
Aromasopp
100 g
rødkål
Rødkål
150 g
baconterninger
Baconterninger
150 g
sitron
Sitron
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 590 kcal
  • Fett 24 g
  • Karbohydrater 38 g
  • Protein 55 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok potetene med skallet på hvis du ønsker en potetpuré med mer smak og konsistens.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Potetpuré: Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i usaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller miksmaster, og mos potetene sammen med ½ ss smør. Spe på med omtrent 1,25 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetpureén har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.  
  3. Krydderbakt kveitefilet: Legg fiskestykkene utover et stekebrett med bakepapir. Ha kryddermiksen, salt, pepper og 1 ss olivenolje over fisken. Stek fisken midt i ovnen i omtrent 12 minutter, eller til den flaker seg med et lett trykk med fingeren. Fjern skinnet før servering. 
  4. Aromasopp, rødkål, bacon og sitron: Børst jord av soppen, og del den i to eller fire avhengig av størrelsen. Kutt kålen i 1 cm tykke strimler. Varm opp en tørr stekepanne til middels varme, og stek baconet i omtrent 4 minutter, til det er sprøtt. Ha eventuelt litt olje i stekepannen hvis baconet er magert. Legg baconet på en tallerken, og stek soppen i baconfettet i omtrent 4 minutter, til den er gyllen. Tilsett kålen og baconet, og stek videre i omtrent 2 minutter. Klem saften fra halve sitronen over grønnsakene, og kutt resten av sitronen i båter.      
  5. Bon appétit!