Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- vann
- olje
- salt
- pepper
Linguine
Pasta (Hvete)
200 g
Stekt sopp og grønne bønner
Aromasopp
100 g
Grønne bønner
150 g
Blåmuggostsaus
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Selbu Blå (Melk, Laktose)
⅓ stk
Vann
½ dl
Topping
Grønt eple
1 stk
Ruccola
50 g
Selbu Blå (Melk, Laktose)
⅓ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 763 kcal
- Fett 36 g
- Karbohydrater 84 g
- Protein 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Linguine: Tilbered ønsket mengde av pastaen som anvist på pakken.
- Stekt sopp og grønne bønner: Børst soppen fri for jord, og del den i skiver. Kutt endene av de grønne bønnene, og del dem i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 2–3 minutter. Tilsett de grønne bønnene, og stek det hele videre i 2–3 minutter.
- Blåmuggostsaus: Ha crème fraîchen, ⅓ av blåmuggosten og ½ dl vann i en liten kjele. Bland osten, crème fraîchen og vannet godt, og varm det opp. Osten skal smelte og blande seg med crème fraîchen og vannet, slik at du får en jevn saus. Smak til med salt og pepper. La sausen stå på lav varme til resten av retten er klar.
- Topping: Skyll eplet og ruccolasalaten i kaldt vann, og del eplet i små terninger. Vend den ferdigkokte pastaen inn i blåmuggostsausen, og topp pastaretten med soppen, de grønne bønnene, eplebitene og ruccolasalaten. Smuldre ønsket mengde av blåmuggosten på toppen.
- Restetips: Eventuelle rester av blåmuggosten kan nytes på kjeks med syltetøy.