Fisketaco med torsk og hvite bønner i maistortilla med mangosalsa og syrlig råkost
20-30
Glutenfri
Laktosefri

Fisketaco med torsk og hvite bønner i maistortilla med mangosalsa og syrlig råkost

Ingredienser

Allergener
  • Fisk

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje

Mangosalsa

mango
Mango
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk

Torsk og hvite bønner

hvite bønner
Hvite bønner
1 pakke
rødløk
Rødløk
½ stk
torskefilet
Torskefilet (Fisk)
200 g
lime
Lime
½–1 stk
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
røkt chilimix
Røkt chilimix
1 pakke

Maistortillaer

maistortillaer
Maistortillaer
1 pakke

Syrlig råkost

råkostmiks
Råkostmiks
150 g
lime
Lime
1 stk

Topping

tortillachips
Tortillachips
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 886 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 117 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek maistortillaene på middels høy varme i ½ minutt på hver side i stekepannen. Server gjerne en tomatsalsa til denne retten.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Mangosalsa: Del mangoen i to, pass på å kutte utenom steinen. Del den i terninger i skallet, og bruk en skje til å grave ut mangokjøttet. Skrell og finhakk halve rødløken. Bland alt i en serveringsskål. 
  3. Torsk og hvite bønner: Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Skrell og kutt resten av rødløken i tynne skiver. Skjær fisken i terninger. Del limen i to. 
  4. Maistortillaer: Pakk tortillaene inn i bakepapir. Pakk dem gjerne i to pakker, og varm dem i stekeovnen i 5 minutter.
  5. Torsk og hvite bønner, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2 minutter. Skru opp varmen til høy varme, ha i torsken, og stek videre i 1 minutt. Tilsett bønnene og ingefærblandingen. Stek det hele i 1–2 minutter til, før du presser over saft fra limen. Smak til med røkt chilikrydder, salt og pepper. Skru ned varmen, og la det stå på lav varme frem til servering. 
  6. Syrlig råkost: Ha råkostmiksen i en salatbolle, press over limesaft og vend det godt sammen. 
  7. Topping: Topp retten med tortillachipsene.