20-30
Klassisk fiskesuppe med torskefilet, sitron, frisk dill og varme brød
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- smør
- hvetemel
- vann
- salt
- pepper
Klassisk fiskesuppe med torskefilet
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Bakepotet
1 stk
Torskefilet (Fisk)
200 g
Sitron
1 stk
Dill
1 bunt
Helmelk (Melk, Laktose)
5 dl
Fiskebuljong (Fisk)
1 pakke
Smør (Melk)
1½ ss
Hvetemel (Hvete)
1½ ss
Vann
1 dl
Rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 655 kcal
- Fett 15 g
- Karbohydrater 90 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server gjerne retten med en god aioli til å dyppe brødet i.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Klassisk fiskesuppe med torskefilet: Skrell og finhakk løken. Skrell gulrøttene og poteten. Kutt gulrøttene i skiver, og poteten og fisken i terninger. Skyll sitronen og dillen. Finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern, og grovhakk dillen.
- Klassisk fiskesuppe med torskefilet, fortsettelse: Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i 1½ ss smør. Stek løken i 1–2 minutter, eller til den er blank. Rør inn 1½ ss hvetemel, og stek videre i omtrent 1 minutt, til blandingen er jevn. Pass på så den ikke brunes. Spe på med melken og 1 dl vann, litt etter litt, til suppen har ønsket konsistens. Tilsett fiskebuljongen, gulrotskivene og potetterningene, og la det hele småkoke i omtrent 10 minutter.
- Rustikke multibrød: Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
- Klassisk fiskesuppe med torskefilet, fortsettelse: Ha fisketerningene i suppen, og la dem trekke i suppen i omtrent 5 minutter.
- Servering: Smak til fiskesuppen med salt, pepper og saft fra sitronen. Topp suppen med litt av det revne sitronskallet og den grovhakkede dillen.