Klassisk fiskesuppe med torskefilet, sitron, frisk dill og varme brød
20-30

Klassisk fiskesuppe med torskefilet, sitron, frisk dill og varme brød

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • hvetemel
  • vann
  • salt
  • pepper

Klassisk fiskesuppe med torskefilet

gul løk
Gul løk
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
bakepotet
Bakepotet
1 stk
torskefilet
Torskefilet (Fisk)
200 g
sitron
Sitron
1 stk
dill
Dill
1 bunt
helmelk
Helmelk (Melk, Laktose)
5 dl
fiskebuljong
Fiskebuljong (Fisk)
1 pakke
Smør (Melk)
1½ ss
Hvetemel (Hvete)
1½ ss
Vann
1 dl

Rustikke multibrød

rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 655 kcal
  • Fett 15 g
  • Karbohydrater 90 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server gjerne retten med en god aioli til å dyppe brødet i.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.  
  2. Klassisk fiskesuppe med torskefilet: Skrell og finhakk løken. Skrell gulrøttene og poteten. Kutt gulrøttene i skiver, og poteten og fisken i terninger. Skyll sitronen og dillen. Finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern, og grovhakk dillen.
  3. Klassisk fiskesuppe med torskefilet, fortsettelse: Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i 1½ ss smør. Stek løken i 1–2 minutter, eller til den er blank. Rør inn 1½ ss hvetemel, og stek videre i omtrent 1 minutt, til blandingen er jevn. Pass på så den ikke brunes. Spe på med melken og 1 dl vann, litt etter litt, til suppen har ønsket konsistens. Tilsett fiskebuljongen, gulrotskivene og potetterningene, og la det hele småkoke i omtrent 10 minutter. 
  4. Rustikke multibrød: Tilbered multibrødene som anvist på pakken. 
  5. Klassisk fiskesuppe med torskefilet, fortsettelse: Ha fisketerningene i suppen, og la dem trekke i suppen i omtrent 5 minutter.  
  6. Servering: Smak til fiskesuppen med salt, pepper og saft fra sitronen. Topp suppen med litt av det revne sitronskallet og den grovhakkede dillen.