Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- eplesider- eller hvitvinseddik
- sukker
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Fish & chips
Poteter
350 g
Panert torsk (Fisk, Hvete)
360 g
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
4 ss
Sukker
4 ss
Vann
2 dl
Smørglasert purre
Purre
1 stk
Kryddersmør (Melk, Laktose)
½ pakke
Erter
250 g
Vann
1 dl
Servering
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
Aioli med ramsløk (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 909 kcal
- Fett 51 g
- Karbohydrater 81 g
- Protein 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server gjerne en blandet salat ved siden av.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Fish & chips: Skyll og kutt potetene i staver. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt løken i tynne skiver. Kok opp 4 ss eddik, 4 ss sukker og 2 dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
- Fish & chips, fortsettelse: Legg fisken på stekebrettet sammen med potetene når det gjenstår omtrent 15 minutter av potetenes steketid.
- Smørglasert purre: Del purren på langs, og skyll den godt. Kutt purren i omtrent 2 cm tykke skiver. Ha 1 dl vann, halve pakken med kryddersmør og purren i en kjele, og varm opp til høy varme. Damp purren under lokk i 1 minutt. Tilsett ertene, og damp videre uten lokk i 1 minutt. Krydre med salt og pepper, og bland alt, så det blir glasert av smøret.
- Servering: Vend inn kryddermiksen i potetene, og server ramsløkaiolien til retten.
- God middag!