Fish & Chips med smørglasert purre, ramsløkaioli og syltet rødløk
20-30

Fish & Chips med smørglasert purre, ramsløkaioli og syltet rødløk

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Fish & chips

poteter
Poteter
350 g
panert torsk
Panert torsk (Fisk, Hvete)
360 g

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
4 ss
Sukker
4 ss
Vann
2 dl

Smørglasert purre

purre
Purre
1 stk
kryddersmør
Kryddersmør (Melk, Laktose)
½ pakke
erter
Erter
250 g
Vann
1 dl

Servering

kryddermiks med sennep og dill
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
aioli med ramsløk
Aioli med ramsløk (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 909 kcal
  • Fett 51 g
  • Karbohydrater 81 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server gjerne en blandet salat ved siden av.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Fish & chips: Skyll og kutt potetene i staver. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.  
  3. Syltet rødløk: Skrell og kutt løken i tynne skiver. Kok opp 4 ss eddik, 4 ss sukker og 2 dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering. 
  4. Fish & chips, fortsettelse: Legg fisken på stekebrettet sammen med potetene når det gjenstår omtrent 15 minutter av potetenes steketid. 
  5. Smørglasert purre: Del purren på langs, og skyll den godt. Kutt purren i omtrent 2 cm tykke skiver. Ha 1 dl vann, halve pakken med kryddersmør og purren i en kjele, og varm opp til høy varme. Damp purren under lokk i 1 minutt. Tilsett ertene, og damp videre uten lokk i 1 minutt. Krydre med salt og pepper, og bland alt, så det blir glasert av smøret.  
  6. Servering: Vend inn kryddermiksen i potetene, og server ramsløkaiolien til retten.  
  7. God middag!