Laktosefri
Ørret i rød currysaus med wokkede grønnsaker og eggenudler, toppet med limemarinerte reker
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Skalldyr·
- Fisk·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter
Basisvarer:
- Sukker
- salt
- olje
Gulrot
1 stk
Pak choy
1 stk
Ørretfilet
300 g
Kokosmelk
1 liten boks
Rød currypaste
½–1 ss
Sukker
½ ts
Eggenudler
125 g
Lime
½ stk
Hakkede peanøtter
1 pakke
Reker
100 g
Sukker
½ ts
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 819 kcal
- Fett: 42 g
- Karbohydrater: 59 g
- Protein: 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland litt finhakket koriander med rekene hvis du liker det.
Skrell og kutt gulroten i strimler. Skyll og del pak choyen i grove biter.
Skjær fisken i terninger, og krydre den med litt salt. Kok opp kokosmelken og ønsket mengde av currypasten under omrøring. La currysausen småkoke i 5–10 minutter, til den har tyknet litt. Tilsett ½ ts sukker, og smak eventuelt til med mer av currypasten. La fisken trekke i currysausen i 2–3 minutter før servering.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne eller wokpanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek gulroten og pak choyen i 2–3 minutter, til de har fått litt farge, men fortsatt er sprø. Smak til med litt salt. Vend inn eggenudlene, eller server dem ved siden av.
Skyll limen, og finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. Rør sammen limeskallet, saften fra halve limen og ½ ts sukker i en skål. Vend inn rekene og de hakkede peanøttene (se tips).
Kutt resten av limen i båter, og server båtene til retten.
God middag!