20-30
Asiatisk fiskeburger med chilimajones, søtpotetfries, reddiksalat med marinert rødløk og urtedressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- bygg,
- fisk,
- hvete,
- rug,
- melk,
- soya
Basisvarer
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- sukker
- salt
Søtpotetfries
Søtpoteter
2 stk
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
Reddiksalat med marinert rødløk
Rødløk
1 stk
Lime
½ stk
Reddiker
½–1 pakke
Hjertesalat
1 stk
Asiatisk fiskeburger
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
Fiskeburger m/chili og ingefær (Fisk, Melk, Laktose)
250 g
Servering
Lime
½ stk
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Urtedressing (Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 785 kcal
- Fett 30 g
- Karbohydrater 96 g
- Protein 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til chilimajonesen med litt limesaft, eddik eller soyasaus for ekstra smak.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Søtpotetfries: Skrell og kutt søtpotetene i staver på størrelse med pommes frites. Fordel søtpotetstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og pepper. Stek friesene midt i ovnen i omtrent 20 minutter.
- Reddiksalat med marinert rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha løkskivene i en serveringsskål, klem over saften fra halve limen, og krydre med litt sukker og salt. Skyll reddikene og salaten. Kutt reddikene i tynne skiver, og salaten i fine strimler. Bland reddikene og salaten med løken rett før servering.
- Asiatisk fiskeburger: Legg burgerbrødene på en rist, og varm dem i ovnen under søtpotetfriesene i 3–4 minutter.
- Asiatisk fiskeburger, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fiskeburgerne i 1–2 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
- Søtpotetfries, fortsettelse: Krydre søtpotetfriesene med kryddermiksen.
- Servering: Kutt resten av limen i båter. Smør chilimajonesen på snittflaten av brødene, og sett sammen burgere av brødene, salaten og fiskeburgerne. Server søtpotetfriesene, urtedressingen og limebåtene til retten.