Asiatisk fiskeburger med chilimajones, søtpotetfries, reddiksalat med marinert rødløk og urtedressing
20-30

Asiatisk fiskeburger med chilimajones, søtpotetfries, reddiksalat med marinert rødløk og urtedressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • bygg,
  • fisk,
  • hvete,
  • rug,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • sukker
  • salt

Søtpotetfries

søtpoteter
Søtpoteter
2 stk
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke

Reddiksalat med marinert rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
lime
Lime
½ stk
reddiker
Reddiker
½–1 pakke
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk

Asiatisk fiskeburger

grove hamburgerbrød
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
fiskeburger m/chili og ingefær
Fiskeburger m/chili og ingefær (Fisk, Melk, Laktose)
250 g

Servering

lime
Lime
½ stk
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
urtedressing
Urtedressing (Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 785 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 96 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til chilimajonesen med litt limesaft, eddik eller soyasaus for ekstra smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Søtpotetfries: Skrell og kutt søtpotetene i staver på størrelse med pommes frites. Fordel søtpotetstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og pepper. Stek friesene midt i ovnen i omtrent 20 minutter. 
  3. Reddiksalat med marinert rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha løkskivene i en serveringsskål, klem over saften fra halve limen, og krydre med litt sukker og salt. Skyll reddikene og salaten. Kutt reddikene i tynne skiver, og salaten i fine strimler. Bland reddikene og salaten med løken rett før servering.    
  4. Asiatisk fiskeburgerLegg burgerbrødene på en rist, og varm dem i ovnen under søtpotetfriesene i 3–4 minutter.  
  5. Asiatisk fiskeburger, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fiskeburgerne i 1–2 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
  6. Søtpotetfries, fortsettelse: Krydre søtpotetfriesene med kryddermiksen.  
  7. Servering: Kutt resten av limen i båter. Smør chilimajonesen på snittflaten av brødene, og sett sammen burgere av brødene, salaten og fiskeburgerne. Server søtpotetfriesene, urtedressingen og limebåtene til retten.