15-20
Kjøtt- og grønnsaksboller med epletzatziki og tomatisert perlecouscous med paprika
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- vann
- smør
- olje
- salt
- pepper
Tomatisert perlecouscous med paprika
Tomatpuré
½ pakke
Perlecouscous (Hvete)
125 g
Hønsebuljong
1 pakke
Rødløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Vann
3 dl
Smør (Melk)
½ ss
Kjøtt- og grønnsaksboller
Kjøttboller med grønnsaker
360 g
Epletzatziki
Norsk eple
1 stk
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Persillade (Sulfitt)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 796 kcal
- Fett 35 g
- Karbohydrater 82 g
- Protein 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke kjøttbollene midt i ovnen på 200 grader varmluft i omtrent 10 minutter, eller til de er gjennomvarme.
- Tomatisert perlecouscous med paprika: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek tomatpuréen og perlecouscousen i omtrent 1 minutt. Tilsett 3 dl vann og hønsebuljongen, og kok opp. La couscousen småkoke på lav varme under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig, slik at det ikke svir seg.
- Tomatisert perlecouscous med paprika, fortsettelse: Skrell og kutt løken i båter. Skyll og kutt paprikaen i store biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og ½ ss smør. Stek løken og paprikaen i 3–4 minutter, til de har fått litt farge, men fortsatt har litt tyggemotstand. Bland de stekte grønnsakene med den ferdigkokte perlecouscousen.
- Kjøtt- og grønnsaksboller: Varm opp stekepannen fra punkt 2 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek kjøttbollene i 5–6 minutter, til de er gjennomvarme (se tips).
- Epletzatziki: Skyll og grovriv eplet på et rivjern. Bland eplet med yoghurten og kryddermiksen i en serveringsskål. Smak til med salt og pepper.
- God middag!