Kjøtt- og grønnsaksboller med epletzatziki og tomatisert perlecouscous med paprika
15-20

Kjøtt- og grønnsaksboller med epletzatziki og tomatisert perlecouscous med paprika

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper

Tomatisert perlecouscous med paprika

tomatpuré
Tomatpuré
½ pakke
perlecouscous
Perlecouscous (Hvete)
125 g
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
rødløk
Rødløk
1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
Vann
3 dl
Smør (Melk)
½ ss

Kjøtt- og grønnsaksboller

kjøttboller med grønnsaker
Kjøttboller med grønnsaker
360 g

Epletzatziki

norsk eple
Norsk eple
1 stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 796 kcal
  • Fett 35 g
  • Karbohydrater 82 g
  • Protein 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke kjøttbollene midt i ovnen på 200 grader varmluft i omtrent 10 minutter, eller til de er gjennomvarme.

  1. Tomatisert perlecouscous med paprika: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek tomatpuréen og perlecouscousen i omtrent 1 minutt. Tilsett 3 dl vann og hønsebuljongen, og kok opp. La couscousen småkoke på lav varme under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig, slik at det ikke svir seg.
  2. Tomatisert perlecouscous med paprika, fortsettelse: Skrell og kutt løken i båter. Skyll og kutt paprikaen i store biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og ½ ss smør. Stek løken og paprikaen i 3–4 minutter, til de har fått litt farge, men fortsatt har litt tyggemotstand. Bland de stekte grønnsakene med den ferdigkokte perlecouscousen.
  3. Kjøtt- og grønnsaksboller: Varm opp stekepannen fra punkt 2 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek kjøttbollene i 5–6 minutter, til de er gjennomvarme (se tips). 
  4. Epletzatziki: Skyll og grovriv eplet på et rivjern. Bland eplet med yoghurten og kryddermiksen i en serveringsskål. Smak til med salt og pepper.
  5. God middag!