15-20
Glutenfri
Pannestekt torsk med jasminris, timianstekte gulrøtter og kremet fiskesaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- smør
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Timianstekte gulrøtter
Regnbuegulrøtter
400 g
Timian
½ bunt
Kremet fiskesaus
Kremet fiskesaus med sitron (Fisk, Melk, Laktose)
1 pakke
Jasminris
Jasminris
150 g
Pannestekt torsk
Torskefilet (Fisk)
375 g
Smør (Melk)
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 621 kcal
- Fett 15 g
- Karbohydrater 77 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt honning og sitronsaft over gulrøttene før servering for ekstra god smak.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Timianstekte gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i tykke skiver. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i 12–15 minutter. Skyll og plukk bladene av timianen, og vend inn bladene før servering (se tips).
- Kremet fiskesaus: Legg posen med fiskesausen i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i 10–12 minutter, eller til resten av retten er klar.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Pannestekt torsk: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Ha ½ ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og bruk en spiseskje til å øse smøret over fisken mens den steker.
- God middag!