Pannestekt torsk med jasminris, timianstekte gulrøtter og kremet fiskesaus
15-20
Glutenfri

Pannestekt torsk med jasminris, timianstekte gulrøtter og kremet fiskesaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Timianstekte gulrøtter

regnbuegulrøtter
Regnbuegulrøtter
400 g
timian
Timian
½ bunt

Kremet fiskesaus

kremet fiskesaus med sitron
Kremet fiskesaus med sitron (Fisk, Melk, Laktose)
1 pakke

Jasminris

jasminris
Jasminris
150 g

Pannestekt torsk

torskefilet
Torskefilet (Fisk)
375 g
Smør (Melk)
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 621 kcal
  • Fett 15 g
  • Karbohydrater 77 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt honning og sitronsaft over gulrøttene før servering for ekstra god smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Timianstekte gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i tykke skiver. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i 12–15 minutter. Skyll og plukk bladene av timianen, og vend inn bladene før servering (se tips).
  3. Kremet fiskesaus: Legg posen med fiskesausen i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i 10–12 minutter, eller til resten av retten er klar.
  4. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  5. Pannestekt torsk: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Ha ½ ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og bruk en spiseskje til å øse smøret over fisken mens den steker.
  6. God middag!