Hjemmelagde kjøttkaker i brun saus med potetmos, kokte grønnsaker og rørte tyttebær
20-30

Hjemmelagde kjøttkaker i brun saus med potetmos, kokte grønnsaker og rørte tyttebær

Det er lite som minner mer om barndommen enn den elskede klassikeren hjemmelagde kjøttkaker i brun saus med rørte tyttebær.
Ingredienser

Allergener

melk, hvete

Basisvarene kan inneholde øvrige allergener
Basisvarer
Basisvarer

smør, vann, salt, pepper, olje

Potetmos
poteter
poteter
700 g
melk
melk (melk)
2–3 dl
smør
smør (melk)
2 ss
Basisvare
Kokte grønnsaker
gulrøtter
gulrøtter
400 g
grønne erter
grønne erter
250 g
vann
vann
1 l
Basisvare
Kjøttkaker i brun saus
gul løk
gul løk
1 stk
kjøttdeig
kjøttdeig
600 g
kryddermiks m/ingefær, muskat og allehånde
kryddermiks m/ingefær, muskat og allehånde
1 pakke
panering
panering
½ pakker
melk
melk (melk)
1 dl
brun saus
brun saus (hvete, melk)
350 g
salt
salt
½ ts
Basisvare
Tilbehør
rørte tyttebær
rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
Energi 
752 kCal
Fett 
33 g
Karbohydrater 
70 g
Protein 
43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen.

Slik gjør du

Tips fra kokken
Tips fra kokken: Ha kaldt vann på hendene når du skal forme kjøttkakene. Hvis du ikke vil bruke hendene, kan du bruke to spiseskjeer. Stek gjerne en prøvekjøttkake, slik at du kan justere mengden krydder. Ha gjerne litt dijonsennep i sausen for mer smak.