Gardener's pie med grønne linser, potetmoslokk og frisk salat
35-45
Glutenfri
Vegetar

Gardener's pie med grønne linser, potetmoslokk og frisk salat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • sennep,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Potetmoslokk

rustikk potetmos med timian
Rustikk potetmos med timian (Melk, Laktose)
500 g
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½–1 pakke

Fyll

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
sellerirot
Sellerirot (Selleri)
300 g
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
timian
Timian
1 bunt
grønne linser
Grønne linser
1 pakke
oregano
Oregano
1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
tomatpuré
Tomatpuré
2 pakke
barbecuesaus
Barbecuesaus
1 pakke
Vann
3 dl

Salat

reddiker
Reddiker
1 pakke
restaurantsalat
Restaurantsalat
50 g
sennepsvinaigrette
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 581 kcal
  • Fett 22 g
  • Karbohydrater 75 g
  • Protein 22 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan hoppe over dette steget. Potetmosen blir lettere å fordele over fyllet når den er varm, og trenger kortere tid i ovnen. Hvis steppet sløyfes bør paien stekes i 20 minutter.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Potetmoslokk: Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke til fyllet er ferdig (se tips). 
  3. Fyll: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell selleriroten og gulrøttene, og kutt dem i små terninger. Skyll og dra bladene av 3–4 av timianstilkene. Sil og skyll linsene. Varm opp en tykkbunnet kjele eller stekepanne med høy kant til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i et par minutter, til løken er blank. Ha i selleriroten, gulrøttene, timianen og oreganokrydderet, og stek videre i omtrent 2 minutter. Ha i grønnsaksbuljongen, tomatpuréen og 3 dl vann, og la fyllet småkoke i omtrent 10 minutter. Vend inn linsene mot slutten av koketiden. Smak til med barbecuesausen, salt og pepper.
  4. Gardner's pie: Ha fyllet over i en ildfast form, og fordel potetmosen på toppen. Bruk gjerne en gaffel til å lage mønster i potetmosen. Strø den revne osten over paien, og stek den i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til osten er gyllen.
  5. Salat: Skyll og kutt reddikene i tynne skiver. Skyll og tørk salaten. Ha reddikene og salaten i en bolle, og vend inn sennepsvinaigretten. 
  6. Topping: Strø resten av timianen over paien ved servering.