30-45
Krydrede kyllingballotiner med ovnsbakt gresskarbulgur, hvitløksstekte reddiker, grønnkål og urtedressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakt gresskar og kyllingballotiner
Flaskegresskar
½ stk
Marinert utbenet kyllinglår m/estragon og hvitløk
330 g
Bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
Salsa verde
½ pakke
Smør (Melk)
½ ss
Hvitløksstekte reddiker og grønnkål
Reddiker
½ pakke
Kinesisk hvitløk
½ stk
Brokkolistilker og grønnkål
200 g
Tilbehør
Urtedressing (Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 834 kcal
- Fett 42 g
- Karbohydrater 68 g
- Protein 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland sammen bulguren, salsa verden, det ovnsbakte gresskaret, grønnkålen og brokkolistilkene.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Ovnsbakt gresskar og kyllingballotiner: Del gresskaret i to på langs, og fjern innmaten med en spiseskje. Legg halve gresskaret med snittflaten ned, og kutt bort skallet med en skarp kniv. Kutt gresskarkjøttet i terninger på omtrent 2x2 cm. Fordel gresskarterningene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Fordel kyllingen på brettet sammen med gresskaret, og stek det hele midt i ovnen i 15–20 minutter.
- Bulgur: Tilbered bulguren som anvist på pakken. Bland inn ½ ss smør og salsa verden i den ferdigkokte bulguren.
- Hvitløksstekte reddiker og grønnkål: Skyll og kutt reddikene i skiver. Skrell og finhakk ønsket mengde av hvitløken. Varm opp en stor stekepanne eller wokpanne til høy varme, og ha i litt olje. Wokk reddikene, hvitløken, grønnkålen og brokkolistilkene i omtrent 2 minutter. Krydre med salt og pepper.
- Servering: Bland sammen gresskaret og bulguren. Server urtedressingen til retten.