15-20
Glutenfri
Mørkokt svinenakke i peppersaus med ovnsbakte grønnsaker med persille, servert med rørte tyttebær
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakte grønnsaker
Småpoteter
300 g
Rotgrønnsaker i staver (Selleri)
300 g
Bladpersille
1 bunt
Mørkokt svinenakke i peppersaus
Mørkokt svinenakke
350 g
Peppersaus (Melk, Laktose)
1 pakke
Tilbehør
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 766 kcal
- Fett 39 g
- Karbohydrater 53 g
- Protein 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland litt finhakket hvitløk og sitronskall (kun det gule) i grønnsakene for ekstra smak.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte grønnsaker: Kutt potetene i to. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Fordel rotgrønnsakene utover et annet stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter. Skyll og grovhakk persillen, og bland den inn i potetene og rotgrønnsakene ved servering.
- Mørkokt svinenakke i peppersaus: Ha kjøttet, kraften fra pakken og peppersausen i en kjele. Kok opp under lokk, og la kjøttet trekke på lav varme i omtrent 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.