Pak choy på 3 måter
Pak choy. Eller bok choy om du vil. Som en liten grønn busk stikker den opp av jorda. Med sine hvite stilker og grønne, saftige, små blader er pakchoy´en virkelig en allsidig liten skatt.
I det asiatiske kjøkkenet er den nærmest uunnværlig. Den milde kålsmaken, kombinert med et svakt hint av pepper og en god fylde gjør at pak choy passer utmerket å både koke, wokke og grille. Et par minutter på sterk varme i panna. Litt sesamolje og noen ristede sesamfrø, og du har en komplett liten siderett. Eller hvorfor ikke la den spille hovedrollen i en salat. I selskap av en frisk dressing med lime, soya og en god olivenolje for eksempel. Pak choy altså. Den er virkelig en imponerende grønnsak.
![Pak choy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fcdn.sanity.io%2Fimages%2Fh56zgnhl%2Fadams-matkasse%2F6d677d9ef9059366a5d07ff3a7948e8965abb2b3-1920x1080.jpg%3Ffit%3Dmax%26auto%3Dformat&w=3840&q=75)
Her får du tre tips på små, spennende retter der du kan la pak choy´en skinne.
En slags hurtig kimchi
Ingredienser:
- 1–2 Pak choy
- 2 ts fiskesaus
- 2 ts sriracha
- Saften fra 1/2 lime
Slik gjør du:
Skyll og kutt pakchoyen i skiver. Ha skivene over i en skål og vend inn fiskesaus, sriracha og saften fra limen. Kjapt og enkelt tilbehør som kan servers til både kjøtt og fisk med asiatiske smaker.
Lag gjerne mer og oppbevar i et norgesglass i kjøleskapet, så har du et deilig tilbehør klart til bruk.
![Pak choy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fcdn.sanity.io%2Fimages%2Fh56zgnhl%2Fadams-matkasse%2Fcb2fe02459d2207a2e3d09911d5cff03360d448f-6380x4253.jpg%3Ffit%3Dmax%26auto%3Dformat&w=3840&q=75)
Mangosalat med pak choy
Ingredienser til dressing:
- 2 ts fiskesaus
- 2 ts sukker
- 1 ts revet ingefær
- Saften fra ½ lime
Ingredienser til salaten:
- 1 mango
- 1 vårløk
Slik gjør du:
Start med å blande sammen dressingen i en skål.
Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll pakchoyen og kutt i skiver. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver.Vend inn mangoen, pakchoyen og vårløken med dressingen. Topp med litt koriander og chiliflak. En deilig salat som passer godt til kylling eller laks.
![Mangosalat med pak choy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fcdn.sanity.io%2Fimages%2Fh56zgnhl%2Fadams-matkasse%2F771bec4d4128869a03ac4e730c74f2108ceaedcc-1890x1417.jpg%3Ffit%3Dmax%26auto%3Dformat&w=3840&q=75)
Soyaglasert pak choy
Ingredienser:
- 1 pak choy
- Soyasaus
- Honning
- Sesamfrø
Skyll og kutt pakchoyen i to. Varm opp en stekepanne til middelshøy varme og ha i litt olje. Stek pakchoyene med snittflaten ned i 4–5 minutter. Når de har fått en gyllen stekeoverflate vend dem over og ha over 1 ss soyasaus og 1 ss honning. Avslutt med å strø litt sesamfrø over!
![Soyaglasert pak choy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fcdn.sanity.io%2Fimages%2Fh56zgnhl%2Fadams-matkasse%2F96a688e4e698e387532885ef52d123389d3668e3-1890x1417.jpg%3Ffit%3Dmax%26auto%3Dformat&w=3840&q=75)