Våre tips til bedre matvaner for hele familien!

Bedre matvaner for hele familien

Nå er juleferien over, og vi er mange som gjerne vil finne tilbake til en sunnere hverdag. Men det er kanskje lettere sagt enn gjort, når familien består av mange medlemmer med forskjellige ønsker og behov. Hvordan kan vi få bedre matvaner som gjelder for hele familien? Les videre for våre beste tips!

Julen er kanskje en periode i året hvor man er littslepphendt med vaner og rutiner, og hvor man koser seg ekstra med både mat og drikke. Og selv om det er viktig å ha sånne pauser fra en travel hverdag, er det ofte både deilig og lurt å komme inn i den vanlige tralten igjen. Mange av oss ser på januar som en ny start, ikke bare på året, men også på en ny livsstil. Heldigvis er det ikke store endringer som trengs for å gjøre en stor forskjell! Det kan være lurt å satse på små forandringer, som er lette å gjennomføre over tid, enn store endringer som blir vanskelige å holde på. Da er det nemlig så lett å bli skuffet, og å falle tilbake til gamle vaner.

«Du kan spise alt, men ikke alltid»

Det er lurt å ha rom for å spise det man har lyst på - men kanskje ikke alltid, eller hver dag. Dessuten er det enklere for hjernen å akseptere positive endringer. Med andre ord er det lurt å fokusere på å legge til heller enn å ta bort. Spis en ekstra frukt til lunsj, så blir det kanskje ikke så fristende med godteri til kvelds. Ta et grovt knekkebrød til frokost, så forsvinner det lyse brødet av seg selv. Drikk mer vann gjennom dagen, så kanskje lysten på brus ikke er så sterk om kvelden.

Sunne og næringsberegnede middager

I en barnefamilie pleier det å finnes mange viljer, ønsker og preferanser. Hvordan serverer man sunn og næringsrik mat hele familien faktisk spiser?

Tacomodellen er genial! Del opp maten i mindre skåler, og la alle plukke det de vil ha. Da er det ingen som velger bort hele retten bare fordi den inneholder noe han eller hun ikke liker. Alle kan spise noe! Et annet tips er å sette fram skåler med oppskårede grønnsaker, for eksempel gulrotstaver, før middagen når barna er sultne. Da skal du se at barna forsyner seg av grønnsaker som om de skulle få betalt for det!

Prøv Sunn og lett-kassen

Å abonnere på en matkasse er en enkel måte å gi familien sunnere matvaner. Du slipper både å planlegge og å handle. Når du kommer hjem er både ingrediensene og oppskriftene klare, og du vet med sikkerhet at middagen inneholder grønnsaker, proteiner, sunt fett og sunne karbohydrater. Vi har profesjonelle kokker og ernæringsfysiologer som skriver og næringsberegner alle oppskriftene våre. Dessuten er Adams Matkasse fulle av ferske råvarer fra norske bønder, og vi bruker alltid grønnsaker som er i sesong.

Hver uke kan du velge mellom 60 forskjellige retter, så du kan skreddersy en matkasse som passer familien din perfekt, og som du kan være sikker på at alle vil like. Hvis du velger Sunn og lett-kassen kan du i tillegg være sikker på at alle rettene er fulle av magre proteiner, grove kornsorter og masse grønnsaker, og at hver porsjon inneholder færre enn 750 kalorier. Det skal nemlig ikke være vanskelig å spise sunt – det skal være imponerende enkelt.