Laktosefri
Asiatiske kyllingkjøttboller med sesamstekte grønnsaker og fullkornsnudler
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Pak choy
1 stk
Gulrot
1 stk
Rødløk
1 stk
Koriander
1 bunt
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Sesam- og chilisaus
½–1 pakke
Kyllingkjøttdeig
300 g
Hoisinsaus
1 pakke
Fullkornsnudler
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 703 kcal
- Fett:
- 33 g
- Karbohydrater:
- 58 g
- Protein:
- 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt vann på hendene når du former kjøttbollene.
Kok opp vann i en kjele til nudlene.
Skyll og kutt pak choyen i båter. Skrell og kutt gulroten i tynne skiver på skrå. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Skyll og grovhakk korianderen.
Rør sammen kjøttdeigen, hoisinsausen, og litt salt og pepper, og form deigen til små kjøttboller (se tips). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i omtrent 5 minutter, eller til de er gjennomstekte. Ha bollene over i en serveringsskål, og dekk til med aluminiumsfolie.
Tilbered nudlene som anvist på pakken i vannet fra punkt 1.
Skyll eller tørk pannen fra punkt 3 med litt papir, og varm den opp til middels høy varme. Tilsett ingefærblandingen og grønnsakene fra punkt 2, og stek det hele i omtrent 3 minutter. Tilsett sesam- og chilisausen, og kok opp. Vend inn sesamfrøene og korianderen, og krydre med litt salt og pepper.
Vel bekomme!